A intrat in vigoare H.G. nr. 920/2010 privind ajutorul de stat pentru producatorii agricoli din sectorul cresterii animalelor, in vederea colectarii cadavrelor de animale

subventii, H.G. nr. 920/2010, colectare, cadavre de animale

Documente:
Fisa subventiei

Astfel, incepand cu data de 13 octombrie 2010, producatorii agricoli care desfasoara activitati de colectare a cadavrelor de animale pot beneficia de ajutor de stat acordat prestatorului de servicii, de maxim 213 lei / tona cadavre de animale colectate, in limita bugetului aprobat.

Schema de ajutor este un serviciu subventionat acordat producatorilor agricoli pentru activitatea de colectare a cadavrelor de animale. Valoarea ajutorului de stat acordat prestatorului de servicii este de maxim 213 lei / tona cadavre de animale colectate, in limita bugetului aprobat.

Solicitantii ajutorului de stat sunt prestatorii de servicii care efectueaza servicii subventionate producatorilor agricoli, care solicita ajutor de stat inainte de inceperea desfasurarii acestor servicii de colectare a cadavrelor de animale, in baza cererii initiale anuale si care indeplinesc urmatoarele conditii:

* sunt persoane juridice conform legislatiei in vigoare;
* sunt autorizati de catre autoritatea competenta, respectv Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Ministerul Mediului si Padurilor, pentru efectuarea activitatii de procesare / incinerare / co-incinerare a subproduselor de origine animala care nu sunt destinate consumului uman;
* efectueaza serviciile prevazute la lit.b), in conformitate cu prevederile legale.

Pentru anul 2010, cererea initiala anuala se depune in termen de 30 de zile de la data publicarii numarului de inregistrare al cererii de exceptare pe site-ul DG Agri, respectiv in 30 de zile de la data de 13 octombrie 2010.

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.