Fara sursa clara de finantare autoritatile locale nu mai pot demara investitii noi

finantare, investitii, fonduri nerambursabile, sursa, obiective

Restrictia privind initierea unor proiecte de investitii noi este prevazuta in proiectul de buget pentru 2011.

“In anul 2011, ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale vor finanta cu prioritate acele lucrari de investitii noi sau in continuare, aferente unor proiecte finantate din fonduri externe nerambursabile. Se interzice finantarea lucrarilor de investitii noi daca nu sint asigurate surse de finantare a lucrarilor de investitii in continuare, astfel incit sa se respecte graficele de executie sau termenele de punere in functiune. Se interzice finantarea obiectivelor de investitii noi daca in portofoliul ordonatorilor de credite ai bugetelor locale exista obiective de investitii in derulare, al caror termen de punere in functiune este depasit, pina la finalizarea acestora, cind vor putea fi incluse la finantare lucrari noi”, este impus in document.

Vor fi exceptate de la aceasta interdictie lucrarile de investitii colaterale, care cuprind cheltuielile pentru efectuarea unor lucrari legate teritorial si functional de o anumita investitie directa, finantata din fonduri externe nerambursabile. Ministerelor le va fi interzis sa transfere fonduri de la proiecte cu finantare externa nerambursabila postaderare catre alte tipuri de cheltuieli chiar daca sint incluse in acelasi capitol bugetar.

Documentul interzice totodata institutiilor finantate integral din bugetul de stat sa retina oricare venituri proprii care nu sint prevazute in anexe la bugetele ordonatorilor principali de credite.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.