Cei doi operatori de apa din judetul Valcea au fuzionat pentru un grant de 100 milioane de euro

Valcea, operatori, apa, finantare, grant, proiect, finantare

“E bine ca dupa atatea negocieri intre cei doi operatori de apa din judet s-a ajuns intr-un final la un numitor comun. S-au lasat din orgolii, si mai mult de atat, in varianta in care s-ar fi pierdut finantarea de 100 de milioane de euro, cu totii eram vinovati. Nimeni nu a spus ca din cauza Primariei sau a Consiliului Judetean s-au pierdut banii”, a precizat.

Apavil este operatorul judetean de apa subordonat Consiliului Judetean Valcea in timp ce Acvarim este operatorul care furnizeaza apa municipiului Ramnicu Valcea si se subordoneaza Primariei.

Conditia masterplanului de apa si canal pentru judetul Valcea, care implica un grant de 100 de milioane de euro, era sa existe un singur operator judetean, deci implicit o fuziune a celor doua societati.

“Fuziunea Apavil-Acvarim este ca si realizata, pot spune. Ramnicul va intra in Asociatia Apa Valcea asta, iar cele 100 de milioane de euro nu vor fi pierdute. Din acesti bani, doar 18 milioane vor reveni municipiului Ramnicu Valcea, restul ajungand la celelalte localitati membre in Asociatia Apa Valcea. Alt aspect important este ca pe langa cele 100 de milioane de euro, vor mai sosi de la Uniunea Europeana alte 400 de milioane”, a mai adaugat Radulescu.

Finantarea europeana va fi folosita pentru imbunatatirea si crearea, pentru inceput, a unei infrastructuri de apa si canal performanta in sase orase mari din judet – printre care Ramnicu Valcea, municipiul Dragasani, Calimanesti, Brezoi, Govora.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.