Se constituie primul Grup regional consultativ in domeniul constructiilor sustenabile la nivelul Regiunii Vest

ADR Vest, proiect FRESHGrup regional consultativ, constructii sustenabile

Grupul regional consultativ in domeniul constructiilor sustenabile va fi constituit sub forma unei structuri informale si va reuni reprezentanti ai administratiei publice, centre de cercetare si reprezentanti ai facultatilor de profil, precum si firme de constructii, arhitectura si design din Regiunea Vest.

Intalnirea se va desfasura in cadrul proiectului international FRESH “Promovarea modelelor de dezvoltare economica sustenabila la nivel regional“.

Obiectivul constituirii acestui grup regional consultativ este acela de a sprijini introducerea pe agenda publica a conceptului de sustenabilitate in domeniul constructiilor, de a promova conceptele de eco-inovare, eco-design si constructii sustenabile in randurile actorilor regionali relevanti, de a facilita schimbul de informatii si cunostinte (know how) in domeniu si dezvoltarea de proiecte in parteneriat in domeniul constructiilor sustenabile in Regiunea Vest.

In acest sens, pana la finalizarea proiectului, componenta de dezvoltare sustenabila va fi inclusa in planificarea si programarea regionala, insotita de un portofoliu regional de proiecte in domeniu.

***
Proiectul FRESH – cel in cadrul caruia se va constitui Grupul regional consultativ in domeniul constructiilor sustenabile – este finantat pe o perioada de 2 ani (2010 – 2012) de catre Uniunea Europeana, prin programul Interreg IV C. El este implementat de catre ADR Vest, in parteneriat cu alte 11 organizatii partenere provenind din 6 state europene (Finlanda, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Polonia si Romania). ADR Vest este singura organizatie din Romania participanta in cadrul proiectului.

Proiectul vizeaza promovarea unui model de dezvoltare economica bazat pe structuri sustenabile, de creare a valorii adaugate prin incurajarea schimbului de bune practici relevante intre parteneri si de asumare a unor astfel de bune practici in documentele strategice de programare la nivel regional, un accent special fiind pus pe probleme precum eco – inovarea, eco – designul si constructiile ecologice.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.