Peste 50 de milioane de euro pentru un proiect european, pierduti din cauza unor semnaturi false

groapa ecologica, Hunedoara, semnaturi false, investitii, finantare

Judetul Hunedoara risca sa rateze pentru a treia oara intrarea intr-o noua era a gestionarii deseurilor menajere. Cu 60 de zile inaintea termenului limita de depunere a proiectului destinat atragerii de fonduri pentru construirea unei gropi de gunoi ecologice, amplasamentul acestuia de la Barcea este invalidat de o lista de semnaturi a unor persoane care nu sunt de acord cu aceasta locatie. Potrivit lui Mircea Molot, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, semnaturile par a fi falsuri.

“Astazi un inspector va verifica, intr-o actiune door-to-door, autenticitatea acestor semnaturi ale locuitorilor din Barcea. Riscam sa pierdem 51 de milioane de euro si sansa unei gestiuni nepoluante a gunoiului in judet din cauza unor falsuri”, spune oficialul. Ca solutie, CJ Hunedoara analizeaza totusi posibilitatea relocarii de urgenta a investitiei de la Barcea in localitatea Vetel.

“Costul salubritatii va fi mai mare cu deponeul la Vetel din cauza distantelor mai mari de transport”, spune Mircea Molot.

Judetul Hunedoara a pierdut in ultimii opt ani, doua ocazii de a avea deponeu ecologic de gunoi.

“In 2002 pe programul PHARE si in 2005 pe ISPA, proiectele au fost abandonate in diferite stadii. Daca si acum pierdem finantarea europeana, alta nu vom mai primi decat dupa 2013 eventual”, a declarat Georgeta Barabas, directorul Agentiei Judetene de Mediu Hunedoara.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.