Peste 42.000 de euro, din care peste jumatate fonduri nerambursabile, pentru informarea fermierilor din Alba

CJ Alba, informare, fonduri europene, fermieri, finantare, PAC

Managerul de proiect, Elena Stoia, a precizat ca proiectul implementat de CJ Alba “Dezvolta mediul rural din judetul Alba – noi pasi spre bune practici si durabilitate‘ este finantat de Comisia Europeana, prin Directoratul General pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Cofinantarea eligibila a CJ Alba este de aproximativ 17.400 de euro.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt imbogatirea cunostintelor fermierilor si actorilor implicati la nivel local, dar si a publicului larg cu privire la Politica Agricola Comuna, in mod special in ramurile specifice ale agriculturii judetului Alba, promovarea modelului european de agricultura care se potriveste mai bine fermierilor, model pe care sa-l inteleaga si sa-l aplice in propriile gospodarii, si promovarea rolului esential pe care-l au fermierii in dezvoltarea durabila a zonelor rurale.

In acest sens au fost organizate mai multe seminarii de specialitate axate pe sectoare de activitate, cum ar fi cultivarea florilor, cultivarea cerealelor si plantelor tehnice, cultivarea legumelor si fructelor, cresterea bovinelor, viticultura si cresterea ovinelor.

Aspectele centrale invocate de participantii prezenti la aceste seminarii au vizat nevoia de a sprijini fermierii in atingerea standardelor prevazute de politica agricola comuna, diversificarea produselor si a posibilitatilor de valorificare a acestora, identificarea unor cai comune de a promova produsele agricole ‘made in Alba’, nevoia constituirii si intaririi structurilor asociative pe domenii de activitate, a mai precizat Elena Stoia.

La aceste seminarii au fost prezentate oportunitatile si reglementarile existente la nivel european – incluse in Politica Agricola Comuna pentru aceste sectoare si au fost discutate concret posibilele solutii pentru dificultatile intampinate zi de zi de fermieri, a mai aratat managerul de proiect.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.