Proiect de 86 milioane euro pentru investitii in sistemele de apa-canalizare in judetul Covasna

Covasna, POS Mediu, apa-canalizare,  contract, finantare, proiect

Consiliul Judetean Covasna a aprobat studiul de fezabilitate pentru proiectul “Extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Covasna” si indicatorii tehnico-economici aferenti investitiilor din Sfantu Gheorghe, Targu Secuiesc, intorsura Buzaului si Covasna, transmite corespondentul Mediafax.

In expunerea de motive, presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a subliniat ca obiectivul principal al proiectului este de a imbunatati infrastructura de apa si canalizare a judetului, in vederea indeplinirii obligatiilor asumate pentru domeniul apei prin tratatul de aderare la Uniunea Europeana.

Proiectul va fi depus pentru finantare prin POS Mediu, iar in urma acestuia patru orase din judetul Covasna vor beneficia de o finantare in valoare de 86 de milioane de euro, pentru lucrari de investitii in sistemele de alimentare cu apa si canalizare, lucrarile urmand sa fie incepute in 2011.

Investitia va consta in modernizarea statiilor de epurare, extinderea retelei de canalizare, precum si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa potabila in municipiile Sfantu Gheorghe, Targu Secuiesc si in orasele Covasna si intorsura Buzaului.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.