Finantarile acordate de EximBank in primele noua luni au sporit cu 20%, la 502 milioane lei

EximBank, IMM, finantare, proiecte, fonduri europene

Volumul garantiilor acordate societatilor comerciale a ajuns la 782 milioane lei la finalul lunii septembrie, fata de 179,8 milioane lei la finalul anului 2008.

“Consideram ca am facut progrese semnificative in ceea ce priveste implicarea EximBank in sustinerea societatilor comerciale, iar in perioada 2009 – 2010, perioada de criza, volumul garantiilor acordate societatilor comerciale a crescut de aproape cinci ori fata de 2008”, a declarat presedintele EximBank, Ionut Costea.

El a adaugat ca gradul mare de incertitudine de pe pietele externe a determinat exportatorii sa caute instrumente speciale pentru reducerea riscurilor specifice, ceea ce a dus la cresterea activitatii EximBank pe segmentul asigurarilor cu 175% in acest an.

Oficialul EximBank a specificat si ca dobanda medie la creditele acordate de EximBank oscileaza in jurul valorii de 9,5%, in conditiile in care dobanda medie la credite in lei in sold pe primele opt luni ale anului 2010 pe sistemul bancar a fost 12,14% pentru societati nefinanciare.

“La obtinerea acestor rezultate a contribuit in mare masura si procesul de reorganizare a activitatii derulat in banca, proces care a avut ca axe principale reducerea cheltuielilor si optimizarea fluxurilor interne”, a mai spus Costea.

EximBank se axeaza pe programe de finantare, garantare si asigurare si sustine activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.