Scrisoarea de confort trebuie sa fie angajanta

scrisoarea de confort, banci, APDRP, cofinantare, beneficiari

Protocoalele, incheiate de catre MADR si APDRP, cu CEC Bank, Bancpost, Banca Comerciala Romana, Alpha Bank Romania SA si BRD – Groupe Société Générale S.A., prevad un model standard de scrisoare de confort, care se intocmeste si elibereaza de banca persoanelor care urmeaza sa depuna cererile de finantare pentru solicitarea fondurilor europene nerambursabile.

Pentru ca o scrisoare de confort sa fie acceptata la depunerea proiectului de investitii, aceasta trebuie sa fie angajanta din partea institutiei financiar – bancare care o elibereaza, iar cofinantarea trebuie sa asigure minim contravaloarea cheltuielilor eligibile care vor fi suportate de beneficiar (solicitant), respectiv partea de cofinantare privata.

Scrisoarea de confort este considerata a fi un document justificativ prin care se adevereste posibilitatea de cofinantare a beneficiarului. Rolul acesteia este acela de a asigura implementarea proiectelor selectate pentru titularii care nu au surse financiare proprii.

Totodata, pentru a veni in sprijinul potentialilor beneficiari ai PNDR, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a publicat pe pagina oficiala de internet – www.apdrp.ro, un model cadru pentru scrisorile de confort, aplicabil bancilor cu care MADR a incheiat protocoale de colaborare. De asemenea, a fost publicat si un model de scrisoare de confort pentru bancile care nu au incheiat un protocol.

Documente:
Model cadru scrisoare de confort
Precizari referitoare la continutul scrisorii de confort

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.