Ramnicu Valcea: Spitalul Judetean de Urgenta, reabilitat cu 96 de milioane lei

Ramnicu Valcea, spital, finantare, urgenta, investitii, modernizare

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Valcea va fi modernizat cu aproximativ 96 de milioane de lei, finantare aprobata in cadrul Programului Operational Regional Axa 3.1.

“Valoarea proiectului e de 96,083 milioane lei si Agentia de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia ne-a aprobat cererea de finantare. Pana pe 30 noiembrie trebuie sa depunem si proiectul tehnic”, a declarat Ion Cilea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Valcea.

85% din valoarea proiectului sunt bani europeni, 13% sunt fonduri de la Guvern si 2% reprezinta contributia (CJ) Valcea. Potrivit proiectului, va fi consolidata structura de rezistenta a cladirii, constructia va fi izolata termic, vor fi inlocuite lifturile, saloanele vor fi compartimentate si fiecare va avea grup sanitar, vor fi schimbate instalatiile sanitare si electrice, iar mansarda va fi transformata in saloane pentru bolnavi.

Numarul paturilor se diminueaza cu 162

Sectiile care vor fi modernizate sunt: Cardiologie, Chirurgie Generala, Chirurgie si Ortopedie Infantila, Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice, Endocrinologie, Hematologie, Medicina Interna, Nefrologie, Ortopedie si Traumatologie, Pediatrie si Urologie.

“Fiecare salon va avea cate cinci paturi si in acest fel vor fi indeplinite standardele internationale, in ceea ce priveste spatiul rezervat fiecarui pacient”, au declarat surse din cadrul Directiei de Programe si Relatii Externe din cadrul CJ.

Noua compartimentare a saloanelor va reduce numarul de paturi din sectiile care se modernizeaza de la 656 la 494. Dupa ce va fi modernizat SJU va fi clasificat ca spital de urgenta cu nivel de competenta II A, adica pacientii nu vor mai fi trimisi la Craiova si Bucuresti pentru investigatii medicale. SJU Valcea a fost construit in anul 1974 si de atunci, unitatea nu a mai beneficiat de o modernizare generala.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.