Oradenii si maghiarii lucreaza la un DVD in valoare de peste 300.000 de euro

patrimoniu digital, Oradea, Hajdu-Bihar, proiect unic, trecut istoric

Potrivit informatiilor transmise de catre Primaria Oradea, proiectul are ca scop cercetarea si punerea in valoare a trecutului istoric si a relatiilor culturale in Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar. In cadrul acestuia se vor digitaliza harti, documente de constructie urbana, infrastructura subterana, procesele verbale ale sedintelor Consiliului Local, diplome si alte documente, din perioada 1700-1850.

“Vom infiinta doua ateliere de digitalizare performante, unul la Oradea si altul la Debretin, prin care vom digitaliza 45.000-50.000 de pagini, pe parcursul a 12 luni”, a spus viceprimarul Biro Rozalia.

Pe net

“La sfarsitul proiectului, toata lumea va putea primi un DVD, cu datele adunate, acestea urmand a fi disponibile si pe internet, pe o pagina speciala. Am speranta ca acest proiect va aduce o coeziune mai accentuata in cadrul Euroregiunii, intarind totodata si colaborarea dintre cele doua judete”, a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean Hajdu-Bihar, Toth Attila.

Proiectul este finantat cu 380.000 de euro. Primaria Oradea contribuie doar cu putin peste 1.500 de euro. Partenerii asociati in proiect sunt Arhivele Nationale ale Romaniei, Directia Judeteana Bihor, Fundatia de Protejare a Monumentelor Istorice din Judetul Bihor si Consiliul Judetean Bihor. DVD si site-ul ar trebui sa fie gata pana in aprilie 2011.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.