Proiect pentru instruire si formare profesionala

Proiectul eBCM-VET este un proiect finantat din fondurile Uniunii Europene prin programul Leonardo da Vinci si a aparut ca urmare a necesitatii firmelor mici si mijlocii de a face fata provocarilor reprezentate de adoptarea pe scara din ce in ce mai larga a solutiilor de eBusiness.

Intreprinderile si organizatiile utilizeaza din ce in ce mai mult TI&C in activitatile lor, fluidizand procesele lor de comuncare prin transformarea lor in eBusinesses, sau eOrganizatii.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei este partener in proiectul eBCM -VET (The eBusiness Community Model – Vocational Education & Training ) – Modelul Comunitatii de eBusiness – Proiect pentru instruire si formare profesionala.

eBCM-VET este un proiect finantat din fondurile Uniunii Europene prin programul Leonardo da Vinci, program comunitar de cooperare transnationala in domeniul formarii profesionale a fortei de munca. Promotorul proiectului este Commercial Workers Union of Reykjavik, iar coordonatorul este un consortiu compus din Icelandic Standards – Islanda, Estonian Informatics Center, EIC – Estonia si TIEKE – The Finnish Information Society Development Centre – Finlanda.

Obiectivele vizate prin intermediul acestui proiect sunt:

– analizarea si satisfacerea necesitatilor de instruire si formare profesionala in domeniul eBusiness in cadrul unui public tinta si a unor comunitati;

– proiectarea unor metode si materiale corespunzatoare, relevante pentru educare si instruire;

– selectarea si utilizarea in cadrul unui proiect pilot a tehnicilor si mediului de transmitere a cunostintelor si a experientei catre grupul tinta.

Impactul pe termen lung este reprezentat de beneficiile sociale si economice rezultate din cresterea competentelor grupului tinta in domeniul eBusiness, impreuna cu o imbunatatire a eficientei proceselor de afaceri si cresterea profitului net al sectoarelor.

In data de 18 octombrie 2007 va avea loc la sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, o conferinta la nivel inalt despre eBusiness cu invitati din partea guvernului, din partea CE, specialisti din domeniul educatiei si formarii profesionale din Romania, Islanda, Finlanda si Estonia.

Pentru mai multe detalii:

Rodica Bodnariuc

Tel.: 0213 / 19 01 78

www.ccir.ro

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.