Sistemul de alimentare cu apa a orasului Horezu a fost reabilitat partial cu fonduri europene

Horezu, fonduri europene, mediu, apa, finantare, proiect

Realizat in cadrul Programului Phare 2006 Coeziune Economica si Sociala – Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu, proiectul a avut ca obiectiv specific imbunatatirea sistemului de alimentare cu apa destinata consumului public din localitatea Horezu, judetul Valcea.

Cu o valoare de 1.144.216,13 euro, proiectul a fost finantat in proportie de 87% din fonduri europene nerambursabile de la Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, iar restul de 13%, din contributia proprie a Consiliului Local Horezu.

Prin implementarea acestui proiect s-au obtinut urmatoarele rezultate:

* modernizarea a 12,47 km de retea de alimentare cu apa potabila;
* extinderea retelei de alimentare cu apa potabila cu o lungime de 8,54 km;
* realizarea unei statii de repompare a apei la Tanasesti – Ifrimesti;
* achizitionarea a doua aparate de sudura;
* instruirea a 31 de persoane pentru exploatarea investitiei, din care: 14 laboranti chimisti si 17 instalatori apa-canal.

De asemenea:

* au fost create doua locuri de munca pe perioada operationala;
* s-au organizat intalniri cu cetatenii;
* au fost tiparite si difuzate 400 pliante, 150 afise si 2500 fluturasi informativi.

Proiectul s-a derulat pe o perioada de 25 luni, incepand cu data de 22.10.2008, scopul si obiectivele acestuia fiind atinse.

“Am finalizat un proiect foarte important pentru locuitorii orasului Horezu. Proiectul in sine a reprezentat un raspuns al administratiei publice locale la nevoile oamenilor. Prin realizarea acestuia, cartiere si sate intregi beneficiaza acum de apa potabila, iar personalul de deservire si exploatare a investitiei a fost instruit la un inalt nivel. Administratia publica a orasului Horezu a demonstrat ca stie si are capacitatea si dorinta de a imbunatatii calitatea vietii oamenilor, experienta acumulata dandu-ne un imbold pentru a accesa noi fonduri europene, pentru noi investitii” – a declarat primarul orasului Horezu, Prof. Ec. Constantin NITU.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.