Proiect privind procesele decizionale la nivelul administratiei publice locale lansat de MAI

MAI, proiect, procese decizionale, instruire, fonduri europene

Proiectul, cofinantat din fonduri social-europene prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative Axa Prioritara 1, are o valoare totala de 9.988.823,28 de lei. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Obiectivul general al proiectului vizeaza perfectionarea competentelor resursei umane din institutiile publice de la nivel local, obiectiv care urmeaza a fi atins prin asigurarea transferului de know-how in urma unor cursuri de formare profesionala si schimburi de bune practici din institutii similare din statele membre ale Uniunii Europene, precum si prin implementarea functionala a ciclului politicilor publice in institutiile de la nivel local prin intermediul unor exercitii pilot pe teme actuale de politici publice.

Vor participa la proiect Consiliile Judetene Braila, Harghita, Brasov si Giurgiu si Primariile Gura Humorului, Piatra Neamt, Vaslui, Buzau, Tulcea, Mangalia, Bucuresti, Bailesti, Targu Jiu, Caransebes, Deva, Arad, Medias, Cluj-Napoca, Bistrita, Zalau.

Grupul tinta este format din experti pe diferite domenii de activitate din cadrul autoritatilor locale, iar selectarea beneficiarilor cursurilor se va face pe criterii profesionale legate de atributiile existente in fisa postului.

Un numar de 60 de persoane cu functii de conducere din institutiile publice beneficiare vor fi instruite in domeniile politici publice, management strategic si planificare bugetara.

Aproximativ 120 de persoane cu functii de conducere si de executie din institutiile publice beneficiare vor fi instruite in domeniile politici publice, planificare strategica, planificare bugetara, evaluare management de proiect, tehnica legislativa si management strategic.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.