Doua noi proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare – Polul de Crestere Timisoara au fost depuse la ADR Vest

ADR Vest, POR, Timisoara, Plan integrat, dezvoltare, proiecte

Cele doua proiecte depuse sunt:

* “Reabilitarea spatiilor publice din centrul istoric al Municipiului Timisoara”
* “Sistem de informare si comunicare facil pentru cetateni”.

Beneficiarul celor doua proiecte este Municipiul Timisoara.

Proiectul “Reabilitarea spatiilor publice din centrul istoric al Municipiului Timisoara” este unul dintre proiectele majore incluse in Planul Integrat de Dezvoltare – Polul de Crestere Timisoara.

Proiectul vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere si tehnico-edilitare, amenajarii peisagistice si a dotarilor aferente spatiilor publice din centrul istoric al orasului, si anume: 4 piete (Piata Unirii, Piata Libertatii, Piata Sfantu Gheorghe, Piata tarcului) si 10 strazi (Str. Sergent C-tin Musat, Str. Vasile Alecsandri – pe tronsonul dintre Piata Unirii si Piata Libertatii, Str. Lucian Blaga – tronsonul dintre Piata Libertatii si Piata Huniade, Str. Florimund Mercy, Str. Francesco Grisselini, Str. Radu Negru, Str. Fara Nume, Str. General Praporgescu, Str. Enrico Carusso, Str. Eugeniu de Savoya), in vederea stimularii dezvoltarii socio-economice durabile si a cresterii atractivitatii si calitatii vietii locuitorilor din Polul de Crestere Timisoara.

In acest sens se doreste reorganizarea traficului rutier si a celui pietonal din centrul istoric al orasului, refacerea pavajelor, inlocuirea mobilierul urban si iluminatului public, extinderea spatiul verde si reabilitarea infrastructurii tehnico-edilitara.

La sfarsitul celor 39 de luni de implementare ale proiectului, se estimeaza obtinerea a 45.930 mp de spatii publice urbane de calitate – spatii care sa genereze premizele pentru dezvoltarea durabila a activitatilor economice si crearea de noi locuri de munca in municipiul Timisoara si zona sa de influenta, precum si premizele pentru valorificarea potentialului turistic al acestei zone istorice si incurajarea “traficul verde”.

Valoarea totala a investitiei este de 69.070.932,45 lei din care, 54.116.529,77 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila. Obiectivul proiectului “Sistem de informare si comunicare facil pentru cetateni” este acela de a realiza un sistem de informare si comunicare pentru accesul larg al cetatenilor la informatii de interes public.

Astfel, se vizeaza amplasarea a 29 de panouri cu afisaj electronic in principalele puncte strategice ale Municipiului Timisoara, care sa prezinte informatii locale relevante si care sa contribuie la imbunatatirea relatiei dintre administratia publica locala si cetateni. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

Valoarea totala a proiectului este de 4.522.865,03 lei, iar asistenta financiara nerambursabila solicitata este de 3.559.294,11 lei.

Sursa: Agentia de Dezvoltare Regionala Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.