3,8 milioane de euro si 4 milioane de lei, investitii in drumuri in 2011, in municipiul Sibiu

Sibiu, BERD

“Traficul va fi foarte intens si fara traficul de tranzit. Dar refacerea stratului de uzura in zonele afectate puternic va costa intre 3 si 4 milioane de lei”, a spus edilul sef al Sibiului.

Acesta a explicat ca, daca centura ocolitoare a Sibiului va fi data in folosinta in aceasta iarna, municipiul Sibiu scapa doar de TIR-uri si camioane, insa ramane cu multe artere care au stratul de asfalt valurit sau distrus. Anterior, primarul Iohannis anuntase ca, anul viitor, municipalitatea va imprumuta de la BERD prima transa dintr-un imprumut de 11,5 milioane de euro, in valoare de 3,8 milioane de euro.

Acesti bani vor fi folositi pentru constructia unui nou pod peste raul Cibin si pentru reabilitarea infrastructurii de utilitati si a infrastructurii rutiere si pietonale pe un numar de 12 strazi din Sibiu: Closca, Saligny, Horea, Sturza, Gh. Doja, Cimitirului, Moreni, I.L. Caragiale, Muncii, Anina, P. Banateanu, Agricultorilor. Contractul de imprumut a fost semnat pentru o perioada de 10 ani.

Municipalitatea va beneficia de o perioada de gratie de 3 ani, cu 7 ani perioada de rambursare propriu-zisa a creditului. Dobanda pentru acest imprumut va fi calculata prin adunarea indicelui EURIBOR actualizat la 6 luni cu marja de 2,75 %.

In aceasta toamna, primaria a reabilitat 19 strazi din municipiu. Daca Consiliul Judetean reface drumurile cu bani europeni, in municipiul Sibiu strazile sunt modernizate si cu promisiunea primarului ca va plati firmele de constructii si in 2011, din cauza crizei financiare.

Principalul drum asteptat sa fie inaugurat in decembrie este insa centura ocolitoare a municipiului Sibiu, un drum care masoara 17,5 kilometri in regim de autostrada, restul de 4,5 kilometri fiind DN 1. Conform prefectului Constantin Trihenea, pana acum s-au investit 56 de milioane de euro in constructia centurii ocolitoare, dintre care 14 milioane de euro au costat exproprierile.

Centura ocolitoare trebuia finalizata in 2007, insa va fi inagurata in decembrie, cu o intarziere de trei ani din lipsa banilor si din cauza neintelegerilor aparute cu constructorii. Centura Sibiului face parte din culoarul IV european si va face legatura cu autostrada prevazuta sa lege Constanta de Nadlac si cea care va lega Pitestiul de Deva.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.