Problemele concrete ale beneficiarilor de fonduri Regio

ADR Centru, fonduri REGIO, probleme

Aceste sesiuni de informare pentru beneficiari s-au derulat interactiv, prin analize si dezbateri punctuale, axate pe probleme concrete ale celor care au implementat proiecte finantate prin Programul Operational Regional.

In cadrul acestor seminarii, accentul s-a pus pe problemele intampinate in implementarea proiectelor aprobate pentru finantare si contractate prin Programul Operational Regional.

Scopul acestor sesiuni este de a imbunatati procesul de accesare a fondurilor disponibile prin Programul Operational Regional la nivelul Regiunii de Dezvoltare Centru si transmiterea unor informatii concrete despre derularea proiectelor finantate din fonduri europene catre Reteaua regionala a Comunicatorilor Regio.

In cadrul acestor seminarii s-a analizat si stadiul atins la sfarsitul lunii noiembrie in procesul de implementare a Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru.

“In cei trei ani de la lansarea Programului Operational Regional in regiunea noastra, mediul privat si public, alaturi de ONG-uri, au depus peste 1000 de proiecte, prin care se solicita peste un miliard de euro. Proiectele contractate si cele ce vor fi contractate in perioada urmatoare au o valoare totala de circa 400 milioane euro. Prin aceasta intalnire, echipa ADR Centru aprofundeaza activitatile pe implementare a acestor proiecte si monitorizarea platilor ce vor fi efectuate. Pana acum s-au derulat plati, sub forma de prefinantare sau rambursare a cheltuielilor in valoare de aproape 70 milioane euro. Implementarea cu succes a proiectelor contractate si reducerea problemelor intampinate in procesul de derulare a proiectelor, sunt aspectele care trebuie sa ne retina atentia. De aceea, rolul acestor seminarii este de a elucida principalele probleme cu care se confrunta beneficiarii in procesul de finalizare a proiectelor pe care le-au castigat”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Reprezentanti ai beneficiarilor de fonduri REGIO, impreuna cu specialistii ADR Centru au analizat principalele probleme aparute in cadrul procesului de implementare a proiectelor contractate in cadrul Programului Operational Regional.

Temele abordate au vizat derularea greoaie a procedurilor de achizitii publice in proiecte, nerespectarea graficelor privitoare la depunerea cererilor de rambursare, solicitarile de intocmire a unor acte aditionale in proiecte si dificultatile intampinate de beneficiari in obtinerea de credite pentru asigurarea cofinantarii.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.