Strazile din municipiul Tulcea vor fi reabilitate de spanioli

Tulcea, infrastructura, proiect, finantare, contract, sistem de apa

Directorul societatii Aquaserv SA, Sorin Zaharcu, a afirmat ca la finele saptamanii trecute Primaria municipiului si reprezentantii firmei spaniole au semnat contractul de lucrari din cadrul proiectului “Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Tulcea”, finantat de Uniunea Europeana.

“Contractul acesta este cu atat mai important cu cat pe unele dintre cele 80 de strazi se va realiza sistemul de canalizare. in plus, lucrarile vor veni in completarea celor de pe strada Orizontului, care vizeaza imbunatatirea infrastructurii din zona industriala a orasului” – a declarat directorul Sorin Zaharcu.

El a mai spus ca valoarea totala a contractului semnat cu firma Ocide Construccion din Spania este de 35 milioane lei.

“Este unul dintre cele mai mari contracte semnate in cadrul proiectului ce vizeaza reabilitarea retelelor de apa si apa uzata. Lucrarile vor incepe dupa ce firma spaniola va prezenta scrisorile de garantie, cred eu ca peste aproape trei saptamani” – a mentionat directorul societatii Aquaserv SA.

Potrivit acestuia, in momentul de fata mai sunt de semnat trei dintre cele 12 contracte din proiectul “Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Tulcea”.

In urmatoarele 18 luni, firma spaniola va reabilita, extinde si, dupa caz, va infiinta circa 24 kilometri de retele de distributie apa potabila, circa 23 de kilometri de retele de canalizare, peste 2.700 de bransamente, peste 600 de racorduri si, in final, patru statii de pompare a apelor uzate.

In mai 2008, Uniunea Europeana a aprobat acordarea a circa 114 milioane de euro pentru realizarea proiectului initiat de Aquaserv in vederea reabilitarii, extinderii si infiintarii retelelor de apa uzata din Tulcea, Isaccea, Sulina si Macin, acesta fiind, potrivit autoritatilor locale, cel mai mare proiect de mediu finantat in Romania de UE.

In cel mai estic oras al Romaniei, Sulina, se vor executa lucrari de 11 milioane de euro, la Macin, lucrari in valoare de 9,5 milioane de euro, iar la Isaccea, de 7,5 milioane de euro, numarul persoanelor care vor beneficia de acest proiect fiind de 106.000.

Compania cu capital de stat Aquaserv s-a infiintat in iulie 2004, in calitate de operator al serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare a municipiului Tulcea, trei ani mai tarziu societatea transformandu-se in operator regional, actionarului initial al societatii, Consiliul Local al Municipiului Tulcea, alaturandu-i-se Consiliul Judetean Tulcea, precum si consiliile locale din Sulina, Macin si Isaccea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.