Realocari de 300 de milioane de euro pentru combaterea somajului si sprijinirea firmelor care creeaza locuri de munca

AM POSDRU, realocare, combatere, somaj

Masura vizeaza echilibrarea alocarilor financiare intre axele POSDRU, pe fondul schimbarilor survenite in contextul socio – economic si in prioritatile programului de guvernare, schimbari care fac necesara o echilibrare a alocarilor financiare intre axele POSDRU.

Daca in perioada 2008-2009, doua treimi dintre angajatori aveau in vedere pregatirea resurselor umane, in 2009-2010, numarul lor a scazut la mai putin de jumatate.

Prin propunerea de suplimentare a fondurilor destinate Axei Prioritare 5 in vederea combaterii somajului si diminuarii numarului de persoane ocupate in agricultura de subzistenta, Autoritatea de Management urmareste indeplinirea obiectivelor din Programul de Guvernare 2009 – 2012.

Totodata, pentru a crea un cadru coerent pe piata muncii, astfel incat somerii intrati in programele de pregatire finantate prin Axa Prioritara 5 sa poata fi integrati rapid pe piata muncii, este nevoie concomitent si de finantarea suplimentara a Axei Prioritare 3, respectiv de sprijinirea antreprenoriatului, a firmelor care creeaza locuri de munca.

Comunicatul de presa
Prezentarea propunerii de realocare financiara intre axele POSDRU

Sursa: Fseromania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.