Incubatorul de afaceri

Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca a anuntat finalizarea lucrarilor la Incubatorul de Afaceri. Scopul acestui Incubator este de a ajuta persoanele fara ocupatie sa-si deschida o mica afacere. Aceste persoane vor beneficia de servicii de marketing la preturi reduse, astfel noii patroni vor invata cum sa coordoneze si sa administreze o afacere. Noile firme vor beneficia de aceste servicii pe o perioada de doi ani, dupa care vor lasa locul altor persoane doritoare sa-si deschida o firma proprie. Dupa finalizarea programului de incubare, societatile vor mai fi monitorizate pe o perioada de trei luni.

Pot beneficia de aceste facilitati si firmele care angajeaza in special someri. In prezent, sint incubate 11 societati noi, iar alte patru se afla in stadiul de preincubare. Aceste noi firme beneficiaza de servicii de “incubare” cu pret redus, pentru a se putea dezvolta, astfel chiria pentru spatiu este de 2 EUR fara TVA, in primele sase luni, crescind treptat cu 0.5 EUR, la fiecare alte sase luni, pe o perioada maxima de doi ani. Noile societati mai beneficiaza de servicii de secretariat, de consultanta, de instruire in intocmirea proiectelor de finantare, toate la pretul de cost, adica fara adaosul comercial practicat de celelalte firme.

Incubatorul este alcatuit din trei corpuri cu o suprafata totala de circa 1.500 metri patrati. Un corp este administrativ, unde firmele incubate au acces la sala de conferinte, servicii de secretariat si birouri de consultanta, iar celelalte doua cladiri sint destinate sediilor noilor firme. Banca Mondiala subventioneaza cheltuielile pentru 15 firme, insa se estimeaza ca pe langa acestea vor mmai fi incubate inca trei firme.

Sursa: , Ziarul de Iasi online, 28 martie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.