Constanta: Frauda cu fonduri europene in numele Primariei Adamclisi

Constanta, frauda, Adamclisi

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2007 – 2009, Simedrea a solicitat Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (A.P.I.A) sprijin financiar acordat fermierilor romani si finantat din Fondul European pentru Garantare in Agricultura (F.E.G.A.).

El a obtinut nelegal suma totala de 262.100,97 lei, bani europeni declarand ca are in exploatare suprafete agricole mai mari decat cele pe care le exploata de fapt, ajutat fiind de nora sa si de secretara primariei, care i-au eliberat adeverinte false.

“Cu ocazia formularii cererilor de plata, inculpatul a declarat ca utilizeaza suprafete agricole pe care, in fapt, nu le avea in exploatare in nicio forma legala si ca exploateaza suprafete mult mai mari decat in realitate. In sustinerea cererilor sale, in anii 2008 si 2009, Ioan Simedrea a folosit doua adeverinte false, emise in numele Primariei Adamclisi de nora sa, Burcea Marieta, in calitate de agent agricol al primariei si de Nazaru Mioara, secretar al aceleiasi primarii. Banii incasati de Simedrea Ioan au fost utilizati in interes personal, deci in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate” se arata in rechizitoriul intocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

“Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura s-a constituit parte civila cu suma de 285.306,24 lei, cuantumul sumelor necuvenite incasate de inculpatul Ioan Simedrea. In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor Ioan Simedrea si Marieta Burcea” au mai aratat procurorii. Cazul se afla pe rolul Curtii de Apel Constanta.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.