Slatina devine santier in 2011 datorita investitiilor cu fonduri nerambursabile

Slatina, investitii, fonduri nerambursabile

Primarul Darius Valcov a declarat, la semnarea a trei contracte de finantare pentru reabilitarea infrastructurii stradale si de apa-canal in tot atatea cartiere, ca, in 2011, vor incepe lucrari pentru modernizarea strazilor, trotuarelor si retelelor de apa si canalizare in majoritatea zonelor din oras, vor fi reabilitate si extinse doua unitati de invatamant, se va incepe amenajarea clubului nautic pe plaja de la raul Olt.

Toate acestea ar putea crea disconfort slatinenilor si a dat asigurari ca nu se va lucra la refacerea strazilor pana cand nu vor fi terminate lucrarile pentru retelele de apa si canalizare.

Primarul Darius Valcov a semnat impreuna cu directorul ADR S-V Olt, Marilena Bogheanu, contractele de finantare pentru reabilitarea unui pod ce va scurta cu sapte kilometri distanta pe care o parcurg slatinenii din cartierul Saracesti pana in centrul orasului, la strazile din preajma unui cimitir si a Manastirii Strehareti si a unui cartier din preajma garii orasului.

Aceste trei investitii beneficiaza de o finantare nerambursabila de 3,6 milioane de euro si au termen de finalizare sfarsitul anului 2011 sau jumatatea anului 2012.

Proiectele au fost depuse de Primaria Slatina in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana, in cadrul caruia municipalitatea a mai semnat contracte de finantare pentru inca patru investitii si a mai obtinut aprobare de finantare urmand a fi semnate contracte de finantare in prima parte a anului viitor pentru inca sase investitii.

Marilena Bogheanu a declarat ca Primaria Slatina va mai semna anul viitor contracte de finantare pentru reabilitarea si extinderea a doua licee si a clubului nautic.

Potrivit Marilenei Bogheanu, Primaria Slatina a atras fonduri europene de 70 de milioane de euro, dar nu a cheltuit decat o mica parte din ei deoarece majoritatea proiectelor pentru care au fost atrase fondurile mentionate vor fi puse in aplicare din 2011 si se vor incheia in 2012 sau 2013, iar banii sunt acordati dupa ce se executa lucrarile.

In privinta proiectelor de dezvoltare urbana, Primaria Slatina este campioana, potrivit Marilenei Bogheanu, care a mentionat ca, din totalul de 50 de proiecte depuse la ADR S-V Oltenia pentru aceasta categorie, Slatina are 13, toate aprobate spre finantare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.