Ramnicu Valcea: Harta sociala cu fonduri de la islandezi si norvegieni

Ramnicu Valcea, harta sociala

Judetul Valcea va avea, cat de curand, o harta sociala, realizata cu 71.189 euro, fonduri de la Guvernele Islandei si Norvegiei. Harta sociala a judetului e realizata printr-un proiect al Fundatiei Inima pentru Inima, in parteneriat cu Consiliul Judetean si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea. Proiectul se afla in derulare si se va incheia la sfarsitul acestei luni.

“Prin aceasta harta noi vom scoate in evidenta problemele si nevoile cu care se confrunta valcenii la ora actuala. In urma analizelor pe care le-am facut in teritoriu am constatat ca, cea mai mare problema a valcenilor e lipsa locurilor de munca”, a declarat Florin Tamasi, asistent manager proiect, al Fundatiei Inima pentru Inima.

In Valcea, erau pe 30 noiembrie 2010 peste 15.500 de someri. Lipsa locurilor de munca e mai resimtita in mediul rural pentru ca nu exista infrastructura si utilitati.

Al doilea judet din tara, cu harta sociala

Responsabilii de proiect au constatat ca, dupa lipsa locurilor de munca, pe locul II, sunt copiii cu probleme sociale care au parintii plecati in strainatate si cei cu handicap care nu au acces la servicii de recuperare.

“Furnizorii de servicii sociale lipsesc in mediul rural. Din cele 89 de localitati, doar 30 au furnizori de servicii sociale acreditati, restul nu au deloc”, a mai precizat Florin Tamas. Pe langa furnizorii de servicii medicale, in mediul rural, lipsesc si serviciile medicale.

“Valcea e al doilea judet din tara, dupa Alba care are o harta sociala in care sunt reliefate toate neajunsurile populatiei”, a mai spus Tamasi.

Ghid electronic, in premiera

In cadrul proiectului va fi realizat si un ghid informativ tiparit si electronic care va fi pe site-ul fundatiei si al partenerilor. In ghid vor fi prezentati toti furnizorii de servicii sociale, astfel incat, populatia aflata in dificultate sa stie cui si unde sa se adreseze. Ghidul va fi realizat, in premiera, in Romania.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.