Firme de apartament fac proiecte gresite cu fonduri europene

Gheorghe Flutur, proiecte, finantare, fonduri europene

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a aratat nemultumit ca o treime din proiectele depuse de intreprinderi mici si mijlocii sucevene prin POR au fost descalificate intrucat sunt gresite, unele fiind facute de “firme de apartament” care nu se pricep la proiectare.

Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca din cele 144 de proiecte depuse de intreprinderi mici si mijlocii prin Programul Operational Regional 33 de proiecte au fost depuse de firme sucevene, din care doar 22 au fost admise, rata de admisie fiind de 60 la suta.

“Trebuie sa analizam cu reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii cauzele pentru cele respinse”, a spus Flutur, aratand ca in majoritatea cazurilor de descalificare “calitatea proiectelor lasa de dorit”. El a apreciat ca in aceste cazuri proiectele au fost facute de “firme de apartament” care nu se pricep la proiectare, aratand ca nu este normal sa fie depuse proiecte facute superficial.

“Nu vreau sa mai avem proiecte descalificate”, a spus presedintele CJ Suceava, precizand ca in multe cazuri proiectele au fost respinse din cauza ca au fost majorate cheltuielile eligibile. “Trebuie sa facem o analiza si o discutie serioasa pe calitatea proiectelor”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.