Suplimentarea bugetelor mai multor ministere, de la Fondul de Rezerva, cu suma de 1,220 de miliarde de lei!

suplimentare, bugete, ministere

“Aproape jumatate din aceasta suma, aproximativ 593 de milioane de lei, este destinata platii arieratelor in domeniul transporturilor. Este o masura cu impact asupra mediului privat. Guvernul isi respecta promisiunile fata de actorii privati si fata de FMI, CE si BM privind reducerea arieratelor in economie”, a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Astfel, au fost alocate 550 de milioane de lei Ministerului Transporturilor pentru plata unor datorii mai vechi de 90 de zile, in unele cazuri chiar datorii de un an, operatorilor de transport rutier.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a mentionat urmatoarele exemple:

• Suma de 64,016 milioane de lei se achita operatorilor din domeniul transporturilor care au oferit servicii pensionarilor, studentilor si elevilor, categorii de persoane care beneficiaza de facilitati pentru transport;
• Suma de 42,534 milioane de lei va fi platita pentru reparatii la metrou;
• Pentru intretinerea infrastructurii rutiere – constructori care au lucrat pentru CNADNR – se va achita suma de 44,800 de milioane de lei;
• Pentru o parte din constructorii care au executat, tot pentru CNADNR, lucrari de reabilitare si modernizare de drumuri nationale se plateste suma de 115 milioane de lei;
• Pentru constructorii care au reabilitat linii de cale ferata se va plati suma de 241,801 milioane de lei.

Printr-un alt act normativ s-a alocat, tot Ministerului Transporturilor, suma de 43 de milioane de lei pentru operatorii si constructorii care au realizat reabilitari de drumuri si cale ferata.

Tot pentru plata unor datorii acumulate, in cea mai mare parte catre operatorii privati, au fost alocate 68 de milioane de lei Ministerului Mediului.

“Ministerul Mediului beneficiaza de 68 milioane de lei suplimentar – 66 de milioane pentru programe multianuale pe reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si 2 milioane pentru unele lucrari de investitii la Romsilva. Vrem sa ne achitam toate datoriile pe care le avem fata de constructor”, a afirmat ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mai anuntat ca Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului i-a fost alocata suma de 71 de milioane de lei, din care 47 de milioane de lei pentru achitarea primei de la stat acordata tinerilor care economisesc in vederea construirii si reabilitarii locuintelor. De asemenea, a fost suplimentat Programul ANL cu 24 de milioane de lei, avand in vedere succesul de care se bucura.

Bugetul Ministerului Administratiei si Internelor se va suplimenta cu 187 de milioane de lei pentru plata unor obligatii ale ministerului. Vor fi onorate, de asemenea, obligatii de plata aferente anului 2010 ale Ministerului Apararii Nationale in valoare de 16,286 de milioane de lei.

Ministerul Finantelor a primit suplimentar 200 de milioane de lei, suma care va fi distribuita Ministerului Transporturilor si Ministerului Mediului pentru finantarea unor proiecte incluse in Programele PHARE si ISPA. Cofinantarea la proiectele finantate din fonduri de preaderare se asigura de la Ministerul Finantelor, prin bugetul Actiunilor Generale.

S-a aprobat si suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale cu suma de 86 de milioane de lei, bani care vor fi destinati sustinerii primariilor pentru plata arieratelor, a mentionat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.