APIA reaminteste beneficiarilor ca elibereaza adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite!

APIA, sector zootehnic, adeverinte

Aceste credite reprezinta un instrument creat pentru a ajuta financiar fermierii pana la primirea la termen, potrivit legislatiei in vigoare, a primei pe exploatatie pentru bovine la care sunt indreptatiti. Optiunea de a solicita creditul apartine integral fermierului.

Incepand cu data de 18 ianuarie a.c., creditele pot fi accesate si de la Banca Transilvania, cu care APIA a incheiat o conventie in acest sens. Prevederile conventiei sunt identice cu cele ale conventiilor anterioare, in ce priveste depunerea de catre fermier a dosarului de accesare a creditelor pentru finantarea activitatilor curente.

Mentionam faptul ca Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe langa o serie de adeverinte / acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre Creditor si aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei.

Aici sunt incluse si garantii pe care Creditorul le poate solicita din partea Beneficiarului (fermierului).

Reafirmam recomandarea adresata potentialilor beneficiari interesati sa isi aleaga Creditorul numai dupa un studiu atent al conditiilor de creditare impuse de fiecare banca (creditoare), pentru a beneficia de conditiile de creditare cele mai avantajoase si care se potrivesc cel mai bine profilului exploatatiei sale.

Platile nationale directe complementare in sectorul zootehnic, la specia bovine, reprezinta prima pe exploatatie, in cuantum de 410 lei/cap de bovina (conform prevederilor Hotararii Guvernului nr.1244/2010).

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.