Promovarea turismului cultural, inca un proiect transfrontalier castigat de Primaria Giurgiu

primaria Giurgiu, turism cultural

Fondurile europene destinate acestui proiect au o valoare totala de 700.000 de euro, proiectul fiind derulat in parteneriat de Primaria Giurgiu, pe de o parte si Primaria Veliko Turnovo si Universitatea “Sfintii Kiril si Metodiev” din orasul bulgar, pe de alta parte.

Prin acest proiect se urmareste realizarea unor retele transfrontaliere de turism cultural, in scopul cunoasterii comune si a popularizarii potentialului turistic regional, care va conduce la cresterea activitatii si a capacitatii afacerilor in turism.

“Este o continuare a relatiilor traditionale de colaborare si prietenie pe care le avem cu Primaria Veliko Turnovo, oras cu care Giurgiu este infratit. In acest oras se desfasoara de mai mult timp un targ anual de turism international, foarte apreciat in Europa, la care am fost prezenti si noi de fiecare data. Speram ca prin acest proiect sa cream conditii cat mai favorabile dezvoltarii turismului si, prin aceasta, devoltarii economice”, a declarat Mirela Popazu, sef Serviciu Programe Europene in cadrul Primariei Giurgiu.

Proiectul CUL-TOUR-NET va avea ca principale activitati dezvoltarea unei retele transfrontaliere de turism cultural, realizarea unui marketing comun si promovarea produselor transfrontaliere pentru turism cultural. Se vizeaza in acelasi timp incurajarea dialogului transnational, a schimburilor de experienta, informatie si idei, pentru diversificarea serviciilor turistice si imbunatatirea imaginii regionale.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.