Situatie proiecte depuse in cadrul Regio (Programului Operational Regional 2007-2013) – 25 august 2009

Situatie proiecte, Regio, Programul Operational Regional, ADR Sud Muntenia

Din cele 204 proiecte depuse, 50 au fost respinse, 2 au fost retrase de aplicanti, iar pentru alte trei proiecte aplicantii au renuntat la semnarea contractului. Situatia proiectelor depuse pe cele 5 axe ale Regio si care se afla in diferite etape ale procesului de evaluare este urmatoarea:

Axa prioritara 1: Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere (buget 197,96 milioane de euro). Domeniul 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul: “Centre urbane”
au fost depuse 12 Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana. In prezent se desfasoara etapa de evaluare tehnica si financiara a cererilor de finantare componente ale PIDU-urilor declarate admisibile, conforme si eligibile.

Axa prioritara 2: Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale (buget 124,76 mil. euro). Domeniul major de interventie 2.1 Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi-urbane inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura.

Pana in prezent au fost depuse 39 de proiecte, din care 10 respinse si 1 retras de aplicant. Valoarea totala solicitata prin aceste 39 de proiecte este de aproximativ 244 mil. euro.

Din cele 28 de proiecte ramase, 12 proiecte sunt in rezerva, 1 este in curs de evaluare, 1 proiect este in etapa precontractuala, doua proiecte sunt in curs de contractare, iar pentru 12 s-au semnat contractele de finantare.

Depunerea proiectelor in cadrul acestei axe a fost suspendata incepand cu data de 11.03.2009, ora 16:30.

Axa prioritara 3: Imbunatatirea infrastructurii sociale (buget 93,56 mil. euro) are patru domenii majore de interventie:

– Domeniul major de interventie 3.1 Reabilitare/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate – alocare regionala 24,21 mil. Euro. Cinci proiecte depuse, doua aflate in etapa de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii si trei in etapa de evaluare tehnica si financiara, asistenta nerambursabila solicitata fiind de aproximativ 37,61 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 3.2 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale – alocare regionala 13,88 mil. euro. Doua proiecte depuse, unul respins si unul aflat in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic, asistenta nerambursabila solicitata fiind de aproximativ 0,2 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 3.3 imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta – alocare regionala 13,88 mil. euro. Nici un proiect despus.

– Domeniul major de interventie 3.4 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua – alocare regionala 34,46 mil. euro.

Sunt 70 proiecte depuse din care: 2 proiecte aflate in etapa de contractare, 1 proiect aflat in faza de vizita la fata locului, 8 proiecte aflate in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic, 32 proiecte aflate in etapa de evaluare tehnica si financiara, 1 proiect respins in cadrul evaluarii tehnice si financiare si 26 proiecte in curs de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii, asistenta nerambursabila solicitata fiind de aproximativ 77,01 mil. euro.

Incepand cu data de 14.09.2009, orele 16.00, Autoritatea de Management suspenda depunerea cererilor de finantare in cadrul domeniului major de interventie 3.4., Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua, in regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia.

Axa prioritara 4: Sprijinirea mediului de afaceri regional si local (buget 113,22 mil. euro).

– Domenul major de interventie 4.1 Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala – alocare regionala 38,27 mil. euro.

Trei proiecte depuse – unul retras ulterior de aplicant, unul in etapa de evaluare tehnica si financiara si unul in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic. Asistenta financiara nerambursabila solicitata este de aproximativ 7,05 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 4.2 Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea de noi activitati – alocare regionala 33,50 mil. euro. Nici un proiect depus.

– Domeniul major de interventie 4.3 – Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor – alocare regionala 28,47 mil. euro.

In cadrul primului apel de proiecte cu termen limita de depunere 16 iunie 2008 au fost depuse 54 de cereri de finantare de catre solicitantii din regiunea Sud Muntenia, in valoare totala de aproximativ 67,5 milioane de lei (din care asistenta financiara nerambursabila solicitata aproximativ 45 milioane de lei). Au fost respinse 30 de proiecte, trei aplicanti au renuntat la semnarea contractului si s-au semnat 21 de contracte de finantare.

Nota: Ghidul solicitantului pentru DMI 4.3. se afla in consultare publica pana la data de 30 august 2009 urmand ca depunerea de proiecte sa fie reluata.

Axa prioritara 5: Dezvoltarea si promovarea turismului (buget 101,86 mil. euro).

– Domeniul major de interventie 5.1 Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe – alocare regionala 32,83 mil. euro.

Sase proiecte depuse, unul respins ca neconform administrativ si redepus ulterior, in prezent proiectele fiind unul in etapa de contractare si patru in curs de evaluare tehnica si financiara. Valoarea asistentei financiare nerambursabile solicitate prin aceste proiecte este de aproximativ 6,8 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 5.2. Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice – alocare regionala 46,96 mil. euro.

Treisprezece proiecte depuse pana la termenul limita de 19.12.2008, din care sapte proiecte respinse, trei in etapa precontractuala de analiza a PT-ului si trei in etapa de vizita la fata locului. Proiectele aflate in evaluare au o valoare a asistentei nerambursabile solicitate de aproximativ 10,78 mil. euro.

Nota: Ghidul solicitantului pentru DMI 5.2. se afla in consultare publica pana la data de 30 august 2009 urmand ca depunerea de proiecte sa fie reluata.

– Domeniul major de interventie 5.3 Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica – 150.355.934 de euro.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.