Proiecte de aproape 100 de milioane de euro pentru infrastructura din judetul Alba

Alba, infrastructura, proiecte

In acest sens, reprezentantii Consiliului Judetean Alba vor depune la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului 113 proiecte, inaintate de administratiile locale din judet. Presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a declarat ca au fost depuse proiecte de aproape toate primariile din judet, exceptie facand acele unitati administrativ-teritoriale care au obtinut deja o finantare prin alte programe.

Peste jumatate din proiectele depuse (62) vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere, mai exact a unei retele totale de 256 de kilometri de drumuri de interes judetean si local. in acest sens se solicita alocarea unei sume de aproape 230 de milioane de lei.

Pentru alimentarea cu apa au depus proiecte 15 primarii, care cer o finantare de circa 17,3 milioane de lei, alte 13 dosare vizand obtinerea de fonduri pentru reabilitarea sistemelor de canalizare si a statiilor de tratare a apei potabile si de epurare a apei uzate.

Suma totala solicitata pentru materializarea acestor proiecte se ridica la 45,5 milioane de lei. In vederea imbunatatirii calitatii vietii pentru populatia din zonele rurale se cere alocarea a peste 130 de milioane de lei, fiind elaborate 23 de proiecte in acest scop, dupa cum a precizat Ion Dumitrel.

Presedintele CJ Alba a aratat ca, prin fondurile solicitate, de aproximativ 100 de milioane de euro, Alba se incadreaza in suma care ar reveni in medie fiecarui judet.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.