Strategia pentru IMM-uri nu se va putea aplica fiindca nu sunt bani

strategia pentru IMM-uri

Masurile din strategia pentru IMM-uri pentru 2009-2013, aflata in discutie de aproape doi ani, nu vor putea fi aplicate pentru ca nu mai este timp pentru a fi bugetate, a declarat Ioan Hidegcuti, presedintele Fondului Roman pentru Contragarantare.

“Este foarte tirziu pentru aceasta strategie, ea se refera la perioada 2009-2013, iar doi ani si jumatate au trecut deja si nici nu a fost aprobata. Ar trebui sa o luam de la capat cu totul pentru ca oricum nu mai este timp pentru a fi bugetate aceste masuri. Masurile, desi bune, nu pot fi sustinute cu bani”, a spus Hidegcuti.

Strategia este in discutie de aproape doi ani si are in vedere sprijinirea IMM-urilor, iar printre obiective se numara cresterea numarului de IMM-uri cu 10%, a numarului de salariati din sistem cu 10%, avansul investitiilor cu 15%, a exportului cu 10%. De asemenea, productivitatea va creste cu 5%, iar cresterea contributiei la valoarea adaugata cu 5%.

“Daca nu vom indeplini obiectivele, voi fi prima care voi iesi si voi spune ca strategia nu este buna. Dar vor fi indeplinite pentru ca toate institutiile sunt la turatie maxima in vederea atingerii obiectivelor”, a declarat Andreea Paul Vass, consilierul primului ministru Emil Boc.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a lansat pe anul trecut strategia guvernamentala pentru dezvoltarea sectorului IMM in 2009-2013, elaborata de consortiul KPMG si Finas Consulting. Proiectul a fost contestat de reprezentantii mediului de afaceri, care au cerut refacerea acestuia.

Finantarea proiectului, de 3,48 milioane lei, este asigurata de Uniunea Europeana prin Programul Operational “Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013” (85%) si bugetul de stat (15%). Bugetul estimativ de implementare a strategiei in 2010-2013 este de 2,4 miliarde euro, din care 1,5 miliarde euro de la bugetul de stat si 900 milioane euro contributia UE.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.