Bani europeni pentru implementarea Sistemului de plati online in judetul Dambovita

Dambovita, sistem, plati online

Valoarea totala a proiectului este de 6.707.352 lei, valoarea totala eligibila fiind de 5.409.155 lei, dintre care 5.300.971 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile.

Proiectul, finantat prin operatiunea 3.2.1 – “Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesarpresupune implementarea, in 12 luni, a unui sistem electronic integrat cu toate cele 89 de primarii din judetul Dambovita”.

Sistemul va pune la dispozitia cetatenilor posibilitatea de plata online a taxelor si impozitelor folosind internetul si un card bancar. Totodata, vor putea fi utilizate dispozitive de tip PDA (Personal Digital Assistant) pe care un reprezentant al Administratiei Locale le va folosi in deplasarile pe teren.

S-au estimat urmatoarele rezultate in urma implementarii proiectului:
335 de functionari publici instruiti pentru folosirea aplicatiei informatice;
50.000 de utilizatori persoane fizice;
80%: ponderea serviciilor electronice implementate ca urmare a realizarii proiectului in totalul serviciilor furnizate de catre institutiile publice din judetul Dambovita.

“Nu mai putem ramane la nivelul anilor 90. Trebuie ca institutiile statului sa vorbeasca acelasi limbaj, sa aiba sisteme interoperabile, sa fie integrate intr-un sistem national. Pe perioada celor 12 luni asteptam feedback privind starea de implementare a proiectului. In toata aceasta perioada, MCSi va veni in sprijinul Consiliului Judetean Dambovita”, a precizat Ministrul Comunicatiilor la semnarea acordului de finantare.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.