Proiect finantat de Comisia Europeana “CIIP – Framework for a Partnership”

MCSI, proiect

In data de 16 decembrie a.c., MCSI a organizat al doilea workshop cu tema “The Interoperability of European CERTs“, in cadrul aceluiasi proiect finantat de Comisiei Europene, la care au participat experti internationali si romani, purtandu-se discutii cu privire la problematica structurilor de tip CERT.

Proiectul “CIIP – Framework for a Partnership” vizeaza imbunatatirea securitatii cibernetice la nivel national, cresterea gradului de constientizare cu privire la infrastructurile critice de informatie si identificarea celor mai bune practici de gestionare a infrastructurilor critice europene din sectorul IT&C. Perioada de implementare a proiectului este de 20 de luni.

Proiectul presupune dezvoltarea unui sistem de schimb de informatii si de avertizare timpurie care va fi implementat si testat printr-un exercitiu national unde vor participa proprietarii sau administratorii infrastructurilor critice de informatie. La finalul implementarii, va fi elaborat un ghid de bune practici.

MCSI a aplicat pentru obtinerea finantarii acestui proiect, in cadrul apelului destinat “Prevenirii, pregatirii si managementului consecintelor unui act terorist si altor riscuri de securitate – Action Grants CIPS 2010 I“, in data de 27 iulie 2010.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.