Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta in scopul imbunatatirii absorbtiei fondurilor europene

ordonanta de urgenta, absorbtie

Actul normativ adoptat modifica Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 9/2010 si actioneaza pe doua directii importante. Pe de o parte, investitorii privati vor fi sprijiniti sa cofinanteze proiectele finantate din fonduri europene, prin acordarea garantiilor guvernamentale.

In acest sens, a fost capitalizat suplimentar Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii cu suma de 419, 88 milioane de lei, aproximativ 100 de milioane de euro, pentru anul 2010.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a declarat ca aceasta masura “vizeaza sustinerea firmelor private in implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, precum si imbunatatirea absorbtiei fondurilor comunitare”.

Totodata, prin ordonanta de urgenta adoptata astazi a fost extinsa categoria de beneficiari ai programului de sprijin pentru cei care deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru economia romaneasca, finantate din fonduri europene.

Este vorba despre acordarea de garantii guvernamentale, prin Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, pentru creditele pe care le iau beneficiarii programului pentru cofinantarea componentei de investitii a proiectelor.

Ioana Muntean a mai anuntat ca urmeaza sa fie incluse in program si unitatile administrativ teritoriale care implementeaza proiecte finantate prin programe ISPA, si unitatile administrativ-teritoriale care deruleaza proiecte in domeniul infrastructurii de turism in proprietatea autoritatilor.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.