Precizari privind ajutorul de minimis acordat microintreprinderilor

precizari, ajutorul de minimis, microintreprinderi

Acest plafon se aplica indiferent de obiectivul urmarit in cadrul proiectului propus spre finantare.

Mai mult, se considera necesara completarea declaratiei de eligibilitate (intocmite la data vizitei precontractuale la fata locului) in sensul confirmarii respectarii tuturor conditiilor de eligibilitate, inclusiv a aplicarii corecte a conditiilor specifice ajutorului de minimis.

Noul model al declaratiei de eligibilitate se aplica cererilor de finantare pentru care vizita la fata locului precontractuala are loc incepand cu 18 ianuarie 2011 si va contine un nou punct prin care solicitantul va confirma daca desfasoara sau nu activitate in sectorul transportului rutier. Aceasta confirmare are ca scop determinarea corecta a plafonului de minimis.

Noul punct din declaratia de eligibilitate se refera la intreaga activitate desfasurata de solicitant si nu la domeniul de activitate propus prin cererea de finantare.

In situatia in care, in cadrul etapei precontractuale se constata ca valoarea finantarii nerambursabile solicitate depaseste pragul aplicabil precizat mai sus, contractarea proiectului va fi conditionata de modificarea corespunzatoare a bugetului proiectului.

Documentul declaratiei de eligibilitate poate fi descarcat urmand link-ul de mai jos.

Alte informatii:
Declaratie de eligibilitate_ajutor minimis

Sursa: ADR Nord-Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.