Scolile iesene pot stabili punti de legatura cu unitati din 14 state europene

scoli iesene, Academy of Central European Schools

In proiecte trebuie sa fie implicati elevi cu virsta cuprinsa intre 12 si 17 ani. In realizarea acestora, unitatile scolare din Iasi isi pot alege parteneri din Albania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovacia si Slovenia.

Tema editiei din acest an, care are loc in cadrul Anului european al Voluntariatului, este “Sa construim punti de legatura in societate – fii voluntar in comunitatea ta!“.

Propunerile de proiecte pot fi centrate, de exemplu, pe nevoile colegilor aflati in dificultate, dar si pe cele ale virstnicilor. Scolile interesate sa se inscrie in concurs, ajuns la a cincea editie, se pot inscrie pe site-ul ACES, la adresa http://www.aces.or.at/apply, pana pe 30 aprilie.

Cadrele didactice care intimpina probleme in redactarea aplicatiei si cele care vor sa solicite mai multe informatii in legatura cu exigentele proiectului se pot adresa unui responsabil al Centrului de Relatii Interculturale din Viena, la adresa de e-mail [email protected].

Dupa 30 aprilie, un juriu international va evalua si selecta cele mai bune proiecte, care vor fi implementate in perioada septembrie 2011- martie 2012. Fiecare scoala participanta va primi un grant in valoare de 1.100 de euro.

Pe parcursul etapei de implementare, vor avea loc intilniri internationale intre delegatiile scolilor partenere, in cadrul carora participantii vor primi sprijin suplimentar pentru dezvoltarea proiectelor.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.