Iasul a fost exclus de la ultima impartire a banilor europeni pentru infrastructura

CJ Iasi, fonduri europene, POR, CRESC, infrastructura, lista de asteptare

Membrii Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Nord-Est au impartit la finele saptaminii trecute 23 de milioane de euro.

Aceasta suma s-a adaugat celor 137 de milioane de euro deja alocate pentru dezvoltarea infrastructurii regionale si locale in regiunea de nord-est. Desi lasul nu a mai obtinut nimic la aceasta redistribuire, oficialii judeteni spera ca lasul va beneficia de fonduri macar in cazul unei suplimentari a fondurilor disponibile pe segmentul de dezvoltare a infrastructurii.

Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean Iasi, Constantin Adascalitei, la cererea Autoritatii de Management a Programului Operativ Regional, CRESC a alcatuit o prioritizare a proiectelor de pe lista de asteptare depuse pe Axa 2 a Programului Operational Regional pentru infrastructura de Transport.

In urma prioritizarii proiectelor, judetele Neamt, Bacau si Vaslui au mai primit 8 milioane euro, 7 milioane euro, respectiv 8 milioane euro. Dupa aceasta imparteala, in functie de sumele atrase pe Axa 2, lasul este inca pe primul loc, cu 41 de milioane de euro, urmat de Vaslui si Suceava, cu cate 28 milioane de euro, Bacau cu 22 milioane euro, Botosani cu 21 milioane euro si Neamt cu 20 de milioane euro.

“Prin aceasta impartire s-a incercat echilibrarea raportului de absorbtie pe acest capitol de finantare”, a explicat Constantin Adascalitei.

Sansa lasului de a atrage noi fonduri pentru infrastructura depinde de decizia pe care o vor lua membrii Comitetului de Monitorizare a POR, care se vor intruni la Brasov in perioada 14-15 mai.

“Atunci se va analiza problema realocarii unor fonduri de pe Axa 4, privind sprijinirea mediului de afaceri, pe Axa 2. Ar fi vorba aici de inca 40 de milioane de euro la nivelul Regiunii Nord-Est”, a mai precizat vicepresedintele CJ.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.