Primaria Oradea atrage anual tot mai multe fonduri europene

primaria Oradea, fonduri europene

Ea a apreciat activitatea desfasurata de cei 14 angajati ai Directiei Management Proiecte cu Finantare Internationala (DMPFI) din Primaria Oradea, una dintre cele mai importante directii ale institutiei, care prin activitatea ei eficienta si proiectele depuse reprezinta o sursa valoroasa de venituri la bugetul local.

“Estimam si am dori ca in anul 2011 sumele atrase din fonduri europene sa acopere aproximativ 7-8 % din veniturile bugetului local. Fata de anul trecut, aceste sume s-ar putea chiar dubla, atingand 8%, daca ni se aproba de catre Comisia Europeana marele proiect pe termoficare in valoare de 69,1 milioane de euro”, a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, viceprimarul Biro Rozalia.

Directorul DMPFI, Marcel Bolos, a prezentat situatia proiectelor contractate, depuse si aflate in pregatire. Din proiectele aflate in diferite stadii de elaborare, 14 sunt castigate, in valoare de 20 milioane de euro, si alte 46 sunt in diferite stadii de evaluare, in valoare totala de 238 de milioane de euro.

Proiectele majore ale Directiei sunt: Cetatea medievala Oradea – reabilitare si introducere in circuitul turistic, etapa I si II, 20 de milioane de euro; reabilitarea si refacerea de scuaruri in Piata Unirii si Piata Ferdinand, din centrul Oradiei – 9 milioane euro; reabilitarea Pasajului Vulturul Negru – 900.000 euro; reteaua de utilitati in Parcul Industrial Eurobusiness – 20 milioane euro; Complexul Wellness Termal “Nymphaea” Oradea – 14,8 milioane euro.

“Obiectivul principal din acest an al Directiei Management Proiecte cu Finantare Internationala este de a incheia contractele de finantare, organizand apoi licitatiile pentru executia proiectelor, precum si infiintarea celui de al doilea Parc Industrial al Oradiei si dezvoltarea retelei de transport si distributie a energiei termice in oras”, a precizat Marcel Bolos.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.