Targu-Jiu: Centru modern pentru persoanele cu handicap intr-o centrala darapanata

Targu-Jiu, centru modern

Peste 1.200 de persoane cu handicap, cu varste cuprinse intre 15 si 85 de ani vor beneficia de serviciile noului centru. Centrul va functiona in fosta centrala termica din cartierul Mioritei, care va fi reabilitata si modernizata, toate dotarile fiind asigurate prin proiect. Centrala se afla intr-o stare de degradare avansata.

Centrul de zi Christian va asigura incluziunea sociala a acestor categorii vulnerabile si va contribui la cresterea calitatii vietii persoanelor, la imbunatatirea comunicarii si informarii asupra drepturilor si beneficiilor serviciilor sociale, la imbunatatirea managementului si organizarea sistemului de furnizare a serviciilor sociale si la facilitarea participarii tuturor actorilor sociali la dezvoltarea sistemului de servicii sociale.

“Durata de implementare a programului este de 19 luni. Va fi un centru modern, la standard europen”, a precizat directoarea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu.

Investitii din fonduri europene

Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia a castigat licitatia pentru furnizarea serviciilor de catre Centrul de zi Christian. Mircea Andrei, presedintele asociatiei, spune ca infiintarea unui astfel de stabiliment este binevenita: “Este un lucru extraordinar pentru ca acest centru modern este in beneficiu persoanelor cu dizabilitati. Serviciile oferite vor consta in activitati de socializare, de petrecere a timpului liber, socio-culturale, de utilizare a calculatorului, de recuperare prin exercitii fizice, consiliere si recreere. In judetul Gorj exista doar un singur club pen tu persoanele cu handicap dar de dimensiuni reduse, care functioneaza in cadrul asociatiei”.

Primarul municipiului Targu-Jiu, Florin Carciumaru, a spus ca 90% din investitii provin din fonduri europene: “Prin serviciul de specialitate al Primariei am insistat si am reusit sa obtinem bani pentru foarte multe proiecte. Iata ca am semnat alte doua proiecte, care vizeaza amenajarea a doua spatii pentru persoanele cu handicap si pentru ingrijirea copiilor. Ma bucur foarte mult, am demonstrat ca, atunci cand se vrea, se poate. Aproximativ 90 la suta din investitiile care se vor desfasura incepand cu acest an vor fi rezolvate cu bani din fonduri externe”, a precizat primarul Florin Carciumaru.

Primaria a depus 9 proiecte

La nivelul judetului Gorj, au fost depuse 99 de proiecte la Agentia Regionala de Dezvoltare. Numai reprezentantii Primariei Targu-Jiu au trimis noua proiecte, in valoare de 36 de milioane de euro. Printre proiectele vizate, se numara infiintarea a patru centre pentru categoriile defavorizate si renovarea Colegiului National Tudor Vladimirescu.

Sursa: Adevarul

One thought on “Targu-Jiu: Centru modern pentru persoanele cu handicap intr-o centrala darapanata”

  1. marian spune:

    Felicitarii pentru crearea accestui centru acesti oameni chiar au nevoie de sprijinul comunitati locale, ar fii bine sa se creieze si locuri de munca pentru persoanele cu handicap, ca si ei sunt oameni ca si noi….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.