ANCS implementeaza un important proiect de elaborare a politicilor publice in domeniul inovarii

ANCS, proiect, politici publice

Proiectul este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational “Dezvoltarea Capacitatii Administrative” (PO DCA) 2007-2013, axa prioritara 1 – Imbunatatiri de structura si de proces ale managementului ciclului de politici publice, domeniul major de interventie 1.2 – Cresterea responsabilizarii administratiei publice, operatiunea – Dezvoltarea de metodologii si instrumente pentru imbunatatirea sistemelor si procedurilor de masurare a performantelor si de raportare asupra activitatii administratiei publice.

Valoarea totala eligibila a proiectului (fara TVA) este de 13.400.625,00 lei, din care asistenta financiara nerambursabila din Fondul Social European este de 11.390.531,25 lei si 2.010.093,75 lei reprezinta contributia ANCS.

Obiectivul general al proiectului vizeaza dezvoltarea capacitatii administrative a ANCS in vederea imbunatatirii procesului de elaborare, monitorizare si evaluare a politicilor publice de inovare si transfer tehnologic pentru asigurarea unei dezvoltari socio-economice durabile. Scopul proiectului va fi atins prin indeplinirea a doua obiective specifice, respectiv:

– Elaborarea si implementarea de metodologii de evaluare, monitorizare si raportare a activitatilor de inovare si transfer tehnologic precum si a rezultatelor acestora si realizarea de analize si rapoarte de evaluare.

– Realizarea unui sistem imbunatatit de coordonare, planificare si implementare a politicilor publice de inovare si transfer tehnologic, instruirea resurselor umane pentru eficientizarea sistemului si promovarea acestuia la nivel national.

Grupul tinta este reprezentat de 105 functionari publici din: administratia publica centrala, OSIM, ORDA si 360 de functionari publici din cadrul administratiei publice locale.

Principalele activitati ale proiectului sunt:

– Management de proiect;

– Analiza situatiei actuale a modului de raportare a performantelor in domeniul inovarii si transferului tehnologic si elaborarea de metodologii si instrumente pentru imbunatatirea sistemelor si procedurilor de raportare;

– Crearea unei retele nationale de manageri de inovare in administratia publica centrala si locala, in vederea cresterii capacitatii de implementare a politicilor europene de inovare la nivel central si local;

– Elaborarea unui standard national pentru procesul de transfer tehnologic “Modelul de dezvoltare a afacerii prin inovare”;

– Promovare si vizibilitate (masuri de informare si publicitate); Auditul proiectului;

Proiectul va fi implementat de catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare – ARoTT, pe o perioada de 24 de luni.

Persoana de contact: Gheorghe BALA, Manager proiect, tel: 021.3162977, fax: 021.3183071, email: [email protected], str. I.D. Mendeleev nr. 21-25, Sector 1, 010362, Bucuresti.

Sursa: Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.