Primaria Muncipiului Alba Iulia a semnat contractul de executie a proiectului “Reparatii capitale strazi cu dotare tehnico-edilitara in municipiul Alba Iulia”

Alba Iulia, contract de executie

Complementar acestor lucrari, este prevazuta reconversia strazilor care fac legatura intre aceste cartiere si alte zone din municipiu.

Proiectul raspunde politicilor locale de imbunatatire a conditiilor de acces si tranzit pe tot teritoriul municipiului Alba Iulia si de satisfacere a cererii de locuri de parcare a locuitorilor orasului si vizitatorilor.

Mai mult chiar, acesta reprezinta o investitie cheie, ce contribuie la dezvoltarea echilibrata a infrastructurii edilitare a municipiului, cu impact in cresterea calitatii vietii, a mediului si dezvoltare economica.

Reabilitarea strazilor urbane din interiorul orasului reprezinta o investitie care concura la imbunatatirea infrastructurii rutiere a centrului urban Alba Iulia, consolidand astfel rolul definitoriu in dezvoltarea relatiilor cu localitatile limitrofe orasului si implicit cu judetul.

Strazile reabilitate prin proiect sunt colectoare pentru DN1/E81 nominalizate ca si proiect investitional judetean, respectiv: IT1-Drumul national DN1/E81 – DN7/E68 Cluj Napoca-Sibiu.

Obiectivul proiectului il reprezinta dezvoltarea si reabilitarea retelei stradale din municipiul Alba Iulia prin lucrari de reparatii capitale a 24 de strazi situate in cartierul vechi al orasului, ajunse intr-o stare de degradare avansata. De asemnea in zona respectiva exista strazi pietruite cu balast compactat necorespunzator. In concluzuie, indeplinirea acestui obiectiv investitional a fost extrem de asteptata de catre locuitorii beneficiari directi ai proiectului.

“Este datoria noastra sa parcurgem pasi importanti si sa oferim locuitorilor din Alba Iulia, conditii bune de viata prin atragerea fondurilor europene. Din pacate, din dorinta de a scuti municipiul de un efort financiar considerabil prin lucrul cu bani europeni, am fost nevoiti sa intervenim mai tarziu decat ne-am fi dorit pe aceste strazi. Nu este un cartier mai important decat altul, iar dorinta noastra este de a armoniza pe cat posibil, intreg municipiul, in termeni economici, de infrastructura si sociali” – declara primarul Mircea HAVA.

Avand in vedere faptul ca zona investitionala se intinde pe o suprafata de 10 hectare, cu impact asupra rezidentilor persoane fizice, juridice, institutii, se asteapta ca imbunatatirea conditiilor de trafic si confort urban sa conduca la regenerarea unor
activitati antreprenoriale de natura serviciilor si comertului.

Valoarea totala este de 32.902.986,20 RON din care 27.578.980,00 RON cheltuieli eligibile, 84.000,00 RON cheltuieli neeligibile, 5.240.006,20 RON TVA.

Proiectul in cifere si date exacte subscrie urmatorilor indicatori tehnici: lungimea strazilor si trotuarelor urbane modernizate 12.696,5 ml; spatii verzi infiintate 12.622 mp; retea apa inlocuita 4.555 ml; retea canal inlocuita 2.402 ml; parcari amenajate 340; reducerea emisiilor de noxe cu 21%. Totodata prin activitatile specifice de implementare proiectul va genera un plus de 55 de locuri de munca.

Sursa: Primaria Muncipiului Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.