Targu-Jiu: Bani europeni pentru confortul gorjenilor

Targu-Jiu, statii de epurare

O parte dintre lucrari au inceput deja, iar banii provin din fonduri europene. Cele 60 de milioane de euro au fost impartite in trei mari pachete. Din aceasta suma, aproape 7 milioane de euro vor fi folositi pentru extinderea retelelor de canalizare si realizarea unora noi acolo unde nu exista.

Principalele cartiere si strazi vizate, care nu au inca retea de canalizare, sunt Luncilor, Calea Severinului, Microcolonie, Susita si Tismana, unde vor fi introduse colectoare noi pe o distanta de peste 15 kilometri.

“Vom inlocui si retelele vechi, din partea de Nord spre partea de Sud a municipiului. Este vorba de 15 kilometri de retele, cu statii de pompare in cascada”, a precizat directorul tehnic al Primariei Targu-Jiu, Marius Ionescu.

Statie moderna pentru tratarea apei

Alti bani vor fi folositi pentru extinderea si modernizarea retelelor de apa. Astfel, va fi inlocuita reteaua de apa pe o distanta de 16 kilometri si va fi introdusa o noua retea pe aceeasi distanta. Vor fi reabilitate si sursele de apa Sohodol, Susita Verde, Barajul de la Clocotis si forajele de la Iezureni. Tot din banii nerambursabili vor fi modernizate si cele doua statii de epurare. Deja au inceput lucrarile pentru modernizarea statiei din strada Margaritarului.

“Unul dintre pachetele de investitii cuprinde modernizarea celor doua statii de epurare si a statiei de tratare a apei potabile din Dealul Targului, unde ne aflam in curs de organizare a licitatiei”, a mai spus Marius Ionescu.

Din bugetul local, primaria va aloca bani pentru introducerea canalizarii in cartierele componente Barsesti, Polata, Ursati, Preajba si Dragoieni. De asemenea, va fi reabilitata si reteaua de canalizare din mai multe zone ale municipiului.

Bani pentru modernizarea strazilor vechi

Spre sfarsitul acestei luni, reprezentantii Primariei vor intra in posesia altor cinci milioane de euro prin Programul Operational Regional, contractul fiind in faza de presemnare. Banii vor fi folositi pentru modernizarea strazilor cu covor asfaltic care are o vechime de peste 35 de ani, printre care Margaritarului, Ana Ipatescu de la calea ferata spre iesirea din oras si drumul spre Polata.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.