5 milioane de euro de la UE ca sa devii un sef mai bun

Microintreprinderile si intreprinderile mici si mijlocii pot apela la finantarea UE pentru a-si perfectiona managerii si pentru a-si instrui si recalifica angajatii.

Banii se pot obtine in cadrul axei 3 a Programului Operational Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane” (POS DRU), domeniul care vizeaza promovarea culturii antreprenoriale, numit sugestiv “Fii intreprinzator!”. Pot fi accesate fonduri nerambursabile cuprinse intre 1,85 si 18,5 milioane lei iar durata de implementare a unui proiect este de maximum 3 ani. Finantarea acopera 95 – 98% din cheltuieli eligibile, restul trebuie sa fie acoperit de beneficiar.

Firmele pot conta pe banii de la UE pentru a plati serviciile de asistenta acordata pentru reorganizarea afacerii si crearea de noi structuri organizatorice, precum si pentru consolidarea noilor firme. De asemenea, consultanta oferita companiilor nou infiintate de catre companiile cu experienta sau experti specializati, pentru a face transferul de bune practici nationale sau europene, este alt tip de activitate care poate fi finantata prin acest program. In acest scop, proiectele pot fi depuse si in parteneriat.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.