Start pentru ajutorul de 10.000 euro oferit tinerilor intreprinzatori!

tineri intreprinzatori, afacere

Planul de afaceri trebuie sa cuprinda investitii in active corporale si/sau necorporale, pe o perioada determinata, in scopul realizarii unor obiective clare, concrete si reale, se arata in Ghidul Solicitantului aferent Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre tinerii intreprinzatori.

Anterior, tinerii intreprinzatori si-au inregistrat microintreprinderile la oficiile registrului comertului, operatiune care a inceput pe 11 februarie. Inscrierea in program este continua si se face on line pe site-ul Agentiei Nationale de Implementarea a Programelor pentru IMM-uri (ANIPIMM).

Vor fi finantate achizitia de terenuri pentru constructii si/sau amenajari efectuate in cadrul proiectului, construirea sau achizitia de spatii destinate realizarii activitatii pentru care s-a solicitat finantare, de mobilier, echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru, aparate si instalatii de masura, control si reglare, tehnica de calcul, de mijloace de transport, cu exceptia achizitiei de vehicule de transport rutier de marfuri, solicitate de intreprinderile care efectueaza transport rutier de marfuri in numele tertilor.

Solicitantul trebuie sa faca dovada detinerii in proprietate a terenului pe care urmeaza sa se realizeze constructia sau a unui drept de uzufruct, contract de concesiune ori inchiriere a terenului respectiv, valabil pe o perioada de minimum 5 ani de la finalizarea investitiei, iar activele achizitionate trebuie sa fie noi.

Totodata, tinerii pot primi finantari nerambursabile pentru brevete, licente, marci comerciale si alte drepturi si active similare (francize, etichetare ecologica, etc), autorizatii, materii prime, marfuri, pentru acoperirea costurilor de personal, de training si formare personala, precum si pentru servicii de contabilitate, consultanta fiscala si juridica, consultanta IT si PR. Cheltuielile cu serviciile de consultanta nu pot depasi 10% din valoarea totala eligibila a proiectului.

La inceputul lunii februarie, Guvernul a aprobat prin ordonanta de urgenta programul de sprijinire a tinerilor intreprinzatori prin care tinerii in virsta de pina la 35 de ani vor primi finantare nerambursabila de maximum 10.000 de euro pentru infiintarea de microintreprinderi, dar in schimb trebuie sa angajeze minimum doua persoane si sa reinvesteasca anual 50% din profit.

Premierul Emil Boc a explicat, dupa aprobarea actului normativ, ca tinerii nu vor primi ajutorul financiar “in forma cash, pentru a putea face ce vor cu banii”, deoarece fondurile vor fi transferate in cont si eliberate pe baza de factura.

Alte facilitati acordate debutantilor in afaceri sint scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariati, angajati pe durata nedeterminata.

Tinerii antreprenori vor mai beneficia de scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile efectuate de Oficiul National al Registrului Comertului si, respectiv, de oficiile registrului comertului de pe linga tribunale si vor primi consiliere si sprijin de la oficiile teritoriale ale AIPPIMM.

De asemenea, acestia vor primi garantii de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii pentru creditele contractate in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de AIPPIMM, pina la 80% din valoarea creditului
solicitat, in limita sumei de 80.000 de euro.

Sursa: Ziarul de Iasi

24 thoughts on “Start pentru ajutorul de 10.000 euro oferit tinerilor intreprinzatori!”

 1. sava spune:

  Buna ziua am si eu o intrebare detzin 2 masini de transport dintre care un este autoutilitara 3,5 tone am terenuri multe la tara as vrea sami deschid o firma de cele mai multe ori am pierdut foarte multi clienti ca nu avea firma sa emit factura as avea vreo sansa sa primesc finantare pt un depozit si 3 angajatzi
  astept raspuns.

  Multumesc anticipat

 2. Tanase Sorin spune:

  Dar daca vreau sa fac un stand de inghetata (gen betty ice) intr-un parc trebuie sa am contract pe 5 ani cu primaria. Nu cumva o sa ma poticnesc cand vine vorba de schibatul guvernarii?

 3. eduard spune:

  buna ziua ..detin o casa la tara cu cca 500mp teren construibil in centrul satului si doresc sa infintez un magazin mixt si un bar..am o suma de bani alocata pt acest proiect si va rog sa ma indrumati ce pasi trebuie facuti pt a obtine si finantarea din partea stetului …mentionez ca eu am 33 ani iar sotia 25 deci din punct de vedere al varstei ne incadram….va multumim….

 4. mirela spune:

  Aveti idee daca acest program se va relua si in anul 2013?

 5. costy spune:

  vreau sa deschid un magazin de haine ,,pot accesa acesti bani pt aceasta afacere?

 6. Ale spune:

  Am 26 de ani si sunt educatoare de profesie. Dupa aproape 8 ani de experienta atat in scolile de stat cat si cele private am decis sa-mi deschid o gradinita ce va functiona pe sistem britanic in bucuresti. Doresc sa stiu daca pot beneficia de aceste subventii in 2013. Va multumesc anticipat.

 7. Ale spune:

  Am 26 de ani si sunt educatoare de profesie. Dupa aproape 8 ani de experienta atat in scolile de stat cat si cele private am decis sa-mi deschid o gradinita ce va functiona pe sistem britanic in bucuresti. Doresc sa stiu daca pot beneficia de aceste subventii. Va multumesc anticipat.

 8. Groza Valentin spune:

  Buna ziua, Ma intereseaza daca proiectul pentru programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri trebuie facut obligatoriu de catre o fima specializata, sau se poate face si de catre administratorul firmei ?

 9. Stefan spune:

  Buna ziua,

  Am 23 ani sunt student si sunt interesat de fondurile nerambursabile pentru tineri. Am un teren de aproximativ 1000 mp in jud. Prahova, in mediu rural. Acolo am construit deja un solar de aproximativ 600 mp. Insa eu as vrea sa accesez fonduri pentru a inlocui solarul cu o sera. Problema este ca terenul nu este imprejmuit si deci am nevoie de bani si pentru altceva decat sera. (“modernizarea” terenului, daca pot spune asa) sunt dispus sa mai cumpar inca 3000 de metrii patrati anexati la acest teren daca ma ajuta cu ceva. As dori sa ma indrumati putin. Multumesc anticipat!

 10. gradinaru alice spune:

  Buna ziua.Sotul meu inplineste 35ani in luna aprilie si vrea sa isi deschida un magazin in mediu rural.As dori sa stiu daca are dreptul si pentru asfel de afacere si in privinta virstei.va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra cit mai curind posibil

 11. Alex spune:

  Buna ziua ,

  Am o varsta de 20 de ani , si ca orice tinar as dori sa am ceva “al meu” . Am in plan de a-mi deschide o sala de fittnes / bodybuilding . Eu voi putea contribui cu o suma aproximativ egala cu cea oferita de stat . Am vreo sansa sa incerc pentru acest proiect ? Mai bine spus , credeti ca mi s-ar oferi acest ajutor pentru a deschide ceea ce mi-am propus ? .

  Multumesc !

 12. catalin spune:

  Buna ziua,

  O serie de intrebari as avea la dumneavostra:
  1- As dori sa deschid un cabinet de mediere, insa nu stiu daca pot beneficia de ajutorul de la stat?
  2- Daca beneficiezi cati angajati minim trebuie sa am, 2 minim cu mine sau eu sunt exclus?- Fiind o profesiune libera in esenta, gasesc normal ca eu sa fiu si angajat, si ma gandesc ca nu merge sub forma de pfa?
  3- In 2013 programul va mai fi functional,incepand cu ce data?
  Astept raspunsurile dumneavoastra
  Va multumesc

 13. dorin spune:

  buna ziua sunt un tanar de 20 de ani si doresc si eu sami deschid o firma de dezmenbrari auto.eu pot dispune de acest proiect,astept raspunsul dumnevoastra. va multumesc

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   DA, puteti depune proiect pe acest program guvernamental, insa in 2013, deoarece acum programul este inchis. Cand va fi relansat ghidul pe 2013, vom anunta si pe site-ul nostru.

   Mult succes!

 14. maria spune:

  buna ziua,am si eu o intrebare?As dori si eu sa infiintez o ferma de pasari,am terenul disponibil,eu pot dispune de acest proiect?Multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra.

 15. dumitru vasile spune:

  buna ziua,
  detin 47000 mp de teren agricol ,as dori sa construiesc 20000mp de solarii.
  Îtrebarea mea pot obtine o finantare ?.

 16. Anisoara spune:

  Buna ziua,
  Detin un teren la tara si 500 mp de teren pe care este afin, as dori sa aflu daca as putea obtine finantare pentru o fabrica de gemuri de fructe.

 17. maria spune:

  Buna ziua,
  Imi puteti spune daca intrunesc conditiile necesare accesarii acestor subventii:
  -am 29 de ani;
  -detin un imobil de 300 mp si 2000mp teren, pe care imi doresc sa-l transform in restaurant si 4 camere pentru inchiriere in regim pensiune;
  -constructia nu este noua, necesita multiple imbunatatiri;
  -mai am o SC in exercitiu.
  Doresc sa mai stiu daca subventiile se adreseaza persoanelor neimplicate in afaceri pana acum sau pot fi accesate de orice tanar cu varsta de pana in 35 de ani?
  Exista si alte fonduri care ar putea fi accesate? Cei 10.000 euro reprezinta o suma modesta, dar utila totusi.
  In speranta ca va veti impartasii din experienta dvs, va multumesc.

 18. Andrada spune:

  Buna ziua,

  Cred ca este un program bunicel pentru tineri. Ce ma intereseaza pe mine este daca, pentru a deschide un magazin de haine pot accesa acest program, sau, mai exact, daca am sanse reale pentru a obtine aceste fonduri. Din cate stiu eu, banii sunt putini si raman anual foarte multi tineri fara finantare.

  Va multumesc!

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Depinde mult de ideea de afacere pe care o aveti, de unicitatea ei si de valoarea adaugata pe care o aduce economiei. Deci, comisia de evaluare decide daca “se merita” sa va dea banii, sau nu. Dumneavoastra puteti totusi incerca. Programul e inca activ.

   Mult succes!

 19. sergiu spune:

  Buna ziua
  Am o mica suma de bani si vreau sai investesc in ceva ,eu locuiesc undeva pe langa sibiu si in zona este un hotel cu restaurant inchis vreau sal inchiriez si sal redeschid
  vreau sa stiu daca optin subventii si ajutor din partea statului sa fac treaba asta
  astep un raspuns pe mail … MULTUMESC

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Puteti lua fonduri nerambursabile prin Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri (https://www.finantare.ro/program-programul-pentru-stimularea-infiintarii-si-dezvoltarii-microintreprinderilor-de-catre-intreprinzatorii-tineri.html), prin care puteti lua cei 10.000 euro de la stat.

   Toate conditiile pe care trebuie sa le indepliniti le gasiti descrise pe larg in fisa si ghidul programului.

   Mult succes va doresc!

 20. Danina spune:

  Interesante propunerile guvernantilor pentru noi tinerii antreprenori,dar am o nedumerire daca cine imi poate explica mai bine.De exemplu pentru deschiderea unui local comercial(exemplu salon de infrumusetare cu cuprinzand toate diviziunile) si punerea in functiune a acestuia ,pot beneficia de acest ajutor din partea statului? Vin eu cu spatiul si ma interesaza daca am acces la aceste subventii pentru dezvolatarea acestui proiect. Multumesc anticipat celor ce imi vor raspunde si ce sa spun…..bafta in tot ceea ce va doriti sa realizati!

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Da, puteti obtine finantare prin Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri (https://www.finantare.ro/program-programul-pentru-stimularea-infiintarii-si-dezvoltarii-microintreprinderilor-de-catre-intreprinzatorii-tineri.html). Suma maxima din partea statului e de 10.000 euro.

   Mult succes va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.