Legea creditului agricol

Legea creditului agricol pentru investitii ar putea deveni operationala in aproximativ doua luni, dupa cum declara secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). Actul normativ ar putea fi adoptat in urmatoarele doua saptamini, dupa care va urma organizarea unei licitatii in vederea stabilirii institutiei financiare care va gestiona fondurile respective.

Valoarea totala a sumelor care vor fi alocate producatorilor agricoli din bugetul MAPDR pentru acest an este de circa 1.000 miliarde de lei. Plafonul maxim pentru fiecare solicitant este de 50.000 de euro. Imprumuturile vor fi acordate pe o perioada de pina la 10 ani, iar beneficiarii vor avea o serie de facilitati, incluzind o perioada de gratie.

Intrucit agricultorii au probleme si in asigurarea fondurilor necesare pentru garantarea creditelor, ministerul va alimenta plafoanele fondului de garantare a creditului rural, dar si a celui pentru intreprinderi mici si mijlocii. Principalele sectoare pentru care se pot obtine credite sint viticultura, cresterea animalelor si cultivarea plantelor, cu conditia ca solicitantii sa fie inregistrati in registrul plantatiilor agricole.

Sursa: , Ziarul de Iasi online, 23 aprilie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.