Noi comisioane si taxe bancare

Dupa cum afirma presedintele Bancii Comerciale Romane (BCR), dobanzile pentru creditele in lei se vor incadra intre 14 si 20% pe an pana la sfarsitul anului. Drept urmare, creditele in lei vor fi mai avantajoase decat cele in valuta. In ceea ce privesc dobanzile la depozitele in lei, acestea se vor incadra intre 8 si 10%.

Pe de alta parte, ponderea veniturilor bancilor din comisioane are o tendinta de crestere si este posibil sa apara noi categorii de comisioane si de taxe bancare. BCR a obtinut anul trecut un profit net de 6.428 de miliarde de lei, echivalentul a 162 de milioane de euro, in crestere reala cu 20% comparativ cu castigul din 2003. Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a aprobat distribuirea sub forma de dividende a unei sume de 3.275 de miliarde de lei, aproape 51% din beneficiu.

Exprimate in euro, la cursul de la sfarsitul anului, dividendele insumeaza 83 de milioane de euro, iar la raportul de schimb actual suma atinge 90 de milioane de euro. Profitul brut al BCR a fost de 8.521 de miliarde de lei. Calculat in conformitate cu standardele internationale de contabilitate, profitul net consolidat al BCR Group (include si rezultatele societatilor detinute de banca) a atins 161 de milioane de euro.

Sursa: , Realitatea Romaneasca online, 26 aprilie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.