Conferinta regionala privind comunicarea pentru Programul Regio in Regiunea Centru

La acest eveniment vor participa membrii retelei de multiplicatori de informatie regionali, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai IMM si ai ONG relevante in implementarea programului REGIO in Regiunea Centru.

ADR Centru vizeaza o cat mai larga participare la evenimentul organizat pentru promovarea programului REGIO si a impactului pe care il asigura fondurile nerambursabile alocate Regiunii Centru, prin Programul Operational Regional, in cadrul proiectelor derulate pentru dezvoltare regionala, pe baza finantarilor alocate de Uniunea Europene.

In cadrul intalnirii se vor analiza “Stadiul implementarii Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru” si aspecte din cadrul “Noile directii ale politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020 in raport cu Strategia Europa 2020 si Raportul 5 de Coeziune al Uniunii Europene”.

Un punct distinct in cadrul lucrarilor conferintei il va constitui prezentarea rezultatelor activitatii de promovare a programului REGIO in anul 2009 si functionalitatea retelei de comunicatori REGIO in Regiunea Centru.

Participantii vor putea prezenta experientele proprii in promovarea brandului REGIO si se va insista asupra celor mai bune metode de a promova impactul pozitiv pe care il au, asupra dezvoltarii locale si regionale, fondurile nerambursabile alocate prin programul REGIO.

Exemplele concrete privind comunicarea pentru programul REGIO si dezbaterile asupra materialelor prezentate si asupra viitoarelor actiuni comune ale multiplicatorilor de informatii vor incheia lucrarile conferintei.

“Acum, la aproape patru ani de implementare efectiva a Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru, vom discuta cu partenerii nostri despre caile eficiente de transmitere a rezultatelor concrete ale programului REGIO catre marele public, dincolo de cifrele seci, oficiale. Pe parcursul intalnirii vom analiza cele mai bune metode de informare si publicitate pentru REGIO si despre impactul pozitiv al fondurilor europene. Astfel, ne respectam menirea de a informa corect si complet publicul larg despre absorbtia fondurilor structurale alocate pentru investitii in infrastructura si dezvoltare regionala”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Vom reveni cu noi informatii despre organizarea Conferintei regionale destinate comunicarii pentru REGIO, ce se va desfasura in Alba Iulia, in luna martie 2011.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.