Marile investitii ale lasului, blocate de o stampila lipsa

investitii, lasi, blocaj, stampila

Astfel ca investitii cu fonduri euro­pene cu contracte de finan­tare semnate sunt blocate de aproape doua luni. In aceeasi situatie se afla si creditul intentionat de mu­nicipalitate pentru cofinantarea proiectelor europene.

“Asteptam viza pentru bu­get de la Trezorerie. Avem caietele de sarcini prega­tite, dar nu putem progra­ma licitatiile pentru ca nu avem prevedere bugetara. Nu exista o exceptie legata de proiectele europene. Noi avem contracte de finantare semnate, dar nu putem demara procedurile fara buget local”, a decla­rat Cosmin Coman, seful Directiei Dezvoltare si Proiecte Europene din cadrul Primariei.

Astfel, exista documentatii fina­lizate pentru proiectul care prevede construirea pasaju­lui Octav Bancila, pentru reabilitarea strazilor din zona culturala, istorica si turistica, pentru Centrul Tehnologic Regional.

Mu­nicipalitatea poate demara si licitatia de realizare a lucrarilor necesare pentru pasajul subteran de la Fun­datie, proiect care cuprinde si modernizarea arterelor Pacurari, Independentei si Elena Doamna. Toate aces­te proiecte au o valoare de 65 milioane euro.

Sefii Primariei asteapta apro­barea bugetului si pentru a demara procedurile pentru selectarea unui consultant financiar. Acesta ar trebui sa propuna cele mai bune solutii financiare pentru creditul de 30 de milioane de euro aprobat recent de Consiliul Local.

Banii ar urma sa fie utilizati doar pentru gestionarea proiec­telor finantate cu fonduri europene. Sefii Primariei pregatesc si dosarul necesar pentru obtinerea avizului de la comisia guvernamen­tala care va analiza creditul intentionat de municipali­tate. Dupa obtinerea avizu­lui, va fi organizata o pro­cedura de selectie pentru desemnarea bancii care va acorda imprumutul.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.