Imprumutul BIRD pentru reforma sistemului sanitar

Camera Deputatilor a adoptat luni acordul de imprumut intre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), in valoare de 65,1 milioane euro, destinat finantarii proiectului privind reforma sistemului sanitar – faza a doua.

Printre obiectivele proiectului se numara asigurarea unui acces mai mare la serviciile de sanatate, imbunatatirea calitatii serviciilor in domeniul asistentei maternale si neonatala, a asistentei medicala de urgenta si a asistentei medical e primare. Asistenta mamei si copilului, serviciile de urgenta si asistenta primara rurala, intarirea capacitatii ministerului pentru dezvoltarea conturilor nationale de sanatate se numara printre ariile prioritare de interventie stabilite de Ministerul Sanatatii pentru faza a doua a proiectului.

Costul total al proiectului este estimat la 167,88 milioane euro si are ca surse de finantare: imprumutul BIRD in valoare de 65,1 milioane euro, imprumutul acordat de Banca Europeana de Investitii in valoare de 66,4 milioane euro si contributia Romaniei in valoare de 36,38 milioane euro. Proiectul va fi implementat pe o perioada de 4 ani si jumatate, data limita de tragere a sumelor imprumutului BIRD fiind 30 decembrie 2009. Imprumutul BIRD este acordat pe o perioada de 17 ani, cu 5 ani perioada de gratie.

Sursa: , Revista Presei online, 25 aprilie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.