Comisia pune la dispozitie 267 de milioane EUR pentru noi proiecte in domeniul mediului

LIFE+, mediu, proiecte

Documente:
Fisa programului LIFE+

Se primesc propuneri care se incadreaza intr-una dintre cele trei componente ale programului: natura si biodiversitate, politica si guvernanta in materie de mediu, informare si comunicare.

In total, sunt disponibile fonduri in valoare de 267 de milioane de euro, sub forma de cofinantare pentru acorduri de grant.

Data limita de depunere a propunerilor este 15 iulie 2011.

Programul LIFE+ are trei componente:

* Proiectele LIFE+ Natura si biodiversitate vizeaza ameliorarea starii de conservare a unor specii si habitate pe cale de disparitie, contribuind la implementarea Directivelor “Pasari” si “Habitate” ale UE si a retelei Natura 2000, precum si la realizarea obiectivului UE de stopare a pierderii biodiversitatii. Rata maxima de cofinantare poate ajunge pana la 75% pentru speciile si habitatele prioritare, insa, in mod normal, este de 50%.

* Componenta LIFE+ Politica si guvernanta in materie de mediu promoveaza proiecte inovatoare sau proiecte-pilot care contribuie la dezvoltarea de strategii, tehnologii, metode si instrumente in numeroase domenii, inclusiv cele ale aerului, apei, deseurilor, climei, solului si agriculturii. Aceasta componenta a programului LIFE+ promoveaza, de asemenea, proiecte care vizeaza ameliorarea implementarii legislatiei UE in materie de mediu, crearea bazei de cunostinte a politicilor de mediu si dezvoltarea surselor de informatii in domeniu prin activitati de monitorizare (inclusiv monitorizarea padurilor). Proiectele pot beneficia de cofinantare in proportie de maximum 50%.

* Proiectele LIFE+ Informare si comunicare vizeaza campaniile de comunicare si sensibilizare cu privire la aspecte legate de mediu, protectia naturii si de conservarea biodiversitatii, precum si la prevenirea incendiilor forestiere (campanii de sensibilizare, formare specifica).

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.