Trei noi masuri SAPARD din toamna

Comisia Europeana ar putea acredita, in luna septembrie, patru noi masuri din cadrul programului SAPARD pentru Romania, a declarat, luni, directorul general adjunct al Agentiei SAPARD. Cel mai probabil masurile pot fi aprobate in luna septembrie, ramanand sa se discute despre programul referitor la managementul resurselor de apa.

Cele patru masuri vizeaza imbunatatirea structurilor in vederea realizarii controlului de calitate al alimentelor, constituirea grupurilor de producatori, programe de agromediu si silvicultura. In ceea ce priveste managementul resurselor de apa, nu exista inca o pozitie finala din partea autoritatilor de la Bruxelles, discutiile urmand sa continue in perioada viitoare.

In prezent, sunt acreditate sase masuri, printre care imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole, investitii in exploatatii agricole, precum si dezvoltarea infrastructurii rurale. Uniunea Europeana aloca, pana in anul 2007, Romaniei prin programul SAPARD fonduri de 1,3 miliarde de euro, la care se adauga contributia Guvernului roman (365,9 milioane de euro) si sumele atrase de la beneficiarii proiectelor (812,7 milioane de euro).

Sursa: , Capital online, 28 aprilie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.